Plaça del diamant

Páginas: 3 (652 palabras) Publicado: 30 de julio de 2014
La Plaça del Diamant
Mercè Rodoreda

· Resum
L’història comença quan la Natàlia i la seva amiga Julieta van a la festa de la plaça del diamant. La Natàlia tot sola a la festa coneix a un homeanomenat Quimet que li fa sortir a ballar , tots dos s’enamoren i ell l’anomena Colometa . Quan passa un temps ella deixa al seu promès (Pere) per continuar la seva vida amb en Quimet .
Colometa (com li deia Quimet) va tindre que deixar el seu treball , es va tindre que aferrar-se i obeir en Quimet .
Més endavant la Colometa va conèixer la mare d’en Quimet que li va aconsellar a dir-li que sia tot el que hi deia ell, i van comprar una casa que van arreglar amb molt d’esforç .
Es van casar i van tindre dos fills anomenats Toni i Rita. Quimet treballava de fuster , però el seu ofici nofuncionava i la Colometa va tindre que treballar a una casa netejant .
Quan va començar la Guerra civil Espanyola en Quimet en amagades ell tenia preparada la roba per anar a la guerra on va anar alluitar al front .
La causa de la guerra , va fer una baixada a la situació Colometa va perdre el seu treball, va arribar a un punt que no tenia ni per menjar ,per mantenir la seva família vatindre que vendre tots els seus objectes i va tindre que deixar en una colònia en Toni .
Quan va saber que en Quimet es mort ella , ja no tenia ganes de viure , ja que la manera de vida que hi tenia nopodia continuar així , va decidir posar fi a la seva vida hi a la dels seus fills . Va anar a una drogueria a comprar salfumant , va conèixer a l’Antoni (l’home de la drogueria) , ell li estavaobservant fa molts anys i com la veia molt malament li va oferir un treball , hi ella va acceptar-hi .
Passat el temps L’Antoni li va demanar matrimoni a Natàlia ja que ell estava tot sol per la guerra iella era vídua , ell necessitava companya , i ella necessitava cuidar als seus fills i veia que no ja no tenia res a fer va acceptar . L’Antoni va ajudar molt a Natàlia ja que era un bon pare per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant
  • Plaça Del Diamant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS