Pla de comunicació Rutes talaiotiques a Mallorca

Páginas: 13 (3217 palabras) Publicado: 16 de abril de 2013

Pla de Comunicació de les Rutes Talaiòtiques de Mallorca
Itineraris històrics a les Illes Balears





ANNEX

1. Anàlisis i Avaluació de la realitat de les rutes talaiòtiques i els seu entorn:
1.1. Debilitats
1.2. Fortaleses
1.3. Amenaces
1.4. Oportunitats

2. Objectius a assolir
2.1. El contingut i activitats
2.2. El públic a qui es dirigeix l’acció
2.3. Tipus decomunicació a utilitzar.

3. Planificació
3.1. Equip
3.2. Pressupost
3.3. Calendari
3.4. Posicionament
3.5. Canals emprats

4. Disseny

5. Execució o desenvolupament

6. Avaluació











1. Anàlisis i Avaluació de la realitat de les rutes talaiòtiques i els seu entorn

La ruta dels Talaiots a Mallorca, és un projecte ja existent produït pel Consell Insular de Mallorca, pocdesenvolupat i poc atractiu de l’any 2004. La ruta dels Talaiots , és part d’un paquet ofert, poc conegut i quasi inexistent pel turisme que ve a Mallorca .

Per tant, l’objectiu principal d’aquest Pla és tractar de relacionar l’Illa de Mallorca amb un gaudiment i experiència turística basada en la seva història, començant per la més desconeguda : La Prehistòria. Només així podem plantejarlínies d’estratègia per les altres rutes històriques com L’època antiga, Islàmica, la conquesta i el regne privatiu, edat mitjana i renaixement, etc.

Aquest tipus d’anàlisis té en compte els camps següents: debilitats, fortaleses, amenaces i oportunitats , es ha dir, un anàlisis DAFO per abocar tota l’ informació que ens permetrà definir millor els nostres objectius.

1.1 Debilitats
La crisisactual econòmica que fa que les partides pressupostàries del Consell Insular de Mallorca en cultura siguin molt ajustades per adequar els productes culturals .
No existeix personal específic per la realització de l’adequació de les rutes talaiòtiques, per tant seria una nova inversió establir personal estable.
El personal existent sols ser estudiants voluntaris de la universitat balear iuniversitats estrangeres durant els mesos d’estiu. El directors dels projectes comparteixen les seves feines tècniques amb aquesta adequació.
La premsa local és l’única que fa eco de l’existència d’aquestes restes arqueològiques com Menorca.info o el diari de Balears, per posar un exemple.

1.2 Fortaleses
La tendència cada vegada més al consumisme cultural com a oci familiar, individual, específicetc.
L’ imatge de Mallorca com destí d’oci ja consolidat tant per Espanya com al resta d’Europa.
Un nou producte per visitar l’Illa , juntament amb els ja existents, donant una ventall molt més gran pel turista per consumir cultura.
La resta arqueològiques dels talaiots són únics en tota Europa, per tant, tenim un producte únic per explotar sense competidors al resta de la Península o Europa.El consum de turisme cultural és molt barat en l’Illa i per tant atractiu de cara al seu consum.

1.3 Amenaces
Hi ha un panorama institucional, polític i administratiu molt confús i complex , que es tradueix en poques iniciatives i recursos, a més de la poca inversió en consumició de cultura a Mallorca.
La situació perifèrica i els difícils accessos poden minvar l’assistència de públic.Mantenir un àmbit de conservació favorable i delimitar les zones pel seu consum.
L’ inversió important que suposa la creació d’un producte llest per vendre al públic en cara i ulls i dependent econòmicament del ens institucionals de l’Illa.
Absència de coordinació transversal entre les institucions autonòmiques que es tradueix en una absència d’estratègies a nivell territorial i autonòmic, i latendència a considerar el ciutadà com a consumidor de cultura , en comptes d’un recurs públic de primera magnitud a l’hora de generar –la .

1.4.1 Oportunitats
Cooperació en l’àmbit genèric: dissenyar una estratègia conjunta amb altres institucions culturals properes per obtindre un bon rendiment de totes elles.
La gran quantitat de turisme estacional com públic potencial que ja coneix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pla de comunicació grup peralada
  • Mallorca
  • Mallorca
  • Plaer
  • Pla
  • Pla
  • Pla
  • Pla

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS