pla de treball

Páginas: 8 (1959 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2013


1. Títol de l’informe

PLA D’INTERVENCIÓ EN:
DIFICULTATS D’APRENENTATGE EN EL LLENGUATGE ORAL I ESCRIT EN DOS NENS AMB TRASTORN PER DÈFICIT D’ATENCIO AMB I SENSE HIPERACTIVITAT.

Paraules clau:
Avaluació i intervenció psicopedagógica
Dislèxia
Hiperactivitat
Déficit d’atenció
Reeducació
Pautes educatives
Treball en xarxa



L’àmbit que he escollit és el d’educacióformal, més concretament dues intervencions psicoeducatives a l’àmbit que conforma l’educació bàsica de o a 18 anys en un centre de psicologia de Sant Vicenç dels Horts.
Desprès d’haver realitzat durant els dos primers mesos de pràctiques les observacions i l’anàlisi de la pràctica psicopedagògica que s ’efecte al centre, em plantejo intervenir en dos casos que presenten dificultats en lalectoescriptura. En ambdós casos ja s’ha fet el diagnòstic corresponent i ens trobem per una banda, un cas en què hi ha un diagnòstic de dislèxia acompanyat de dèficit d’atenció i en l’altre cas hi ha TDAH acompanyat d’ importants dificultats en el llenguatge escrit.

Explicar una mica més els casos!!!!!

OBJECTIUS GENERALS:
Els objectius que em plantejo en la intervenció psicopedagògica queportaré a terme en aquestes pràctiques són:

Valoració de les necessitats educatives i psicològiques de la nena en l’àmbitacadèmic, escolar i familiar i concreció de propostes d’intervenció educativa.

Col•laboració en la planificació d’estratègies organitzatives i didàctiques per al’atenció a les necessitats educatives de la nena.

Participació en l’elaboració i el seguiment de les activitatsque es porten aterme amb la nena.

2. Fonamentació teòrica de l’informe (màx. 250 paraules)


La fonamentació teòrica té en compte l’enfocament constructivista i sistèmic que porta a entendre la relació terapèutica com una col·laboració entre experts:

 El marc constructivista de les activitats d'ensenyament aprenentatge en les quals és l'infant qui construeix, modifica, enriqueix idiversifica els seus esquemes. L'assessorament consisteix essencialment a crear condicions adequades perquè: es produeixi aquesta dinàmica interna i per orientar-la en una determinada direcció, la direcció que indiquen les intencions educatives.

 Aquesta intervenció es basa en el model col·laboratiu. La intervenció psicopedagògica es considera des d’una perspectiva sistèmica i comunitària en la quales considera que l’individu no és únicament un ésser diferenciat, sinó, i sobretot, un ésser social, que creix i es construeix per mitjà de les interaccions i vincles que estableix amb el seu entorn i amb els altres ésser que l’habiten. La intervenció psicopedagògica ha d’intentar actuar de manera compensadora, integrada i global sobre els contextos que incideixen en la persona (família, escolat,altres entorns), implicant diferents institucions educatives com a agents directes en la seva presa de decisions i en les actuacions. Aquesta intervenció ha de ser global (analitzant les demandes i els problemes als quals s’ha de donar resposta); plurisdisciplinària (la majoria de les situacions socials i educatives són tan riques i complexes que calen de l’aportació de cada professional queforma part de la xarxa); compartit (la creació d’un treball en xarxa requereix preveure les bases del funcionament dels grups cooperatius en els quals la funció específica i individual de cada professional ha de ser compartits).
Així, en els nostres casos veiem que les dificultats que es troben els nens amb dificultats de lectoescriptura es generalitzen a tots els àmbits, ambients i entorns de laseva vida quotidiana; aleshores pren molta importància el cercle familia -escola-nen-psicopedagog. Per tant, la nostra intervenció pretèn abarcar tots aquests àmbits. Per tant, el nostre pla d’actuació distingirà objectius per a l’infant, la familia i mestres.


3. Intervenció que es farà (màx. 300 paraules)
Cas N: N, és una nena de 9 a. que cursa 4rt. de primària. ....
Primer de tot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pla de treball
  • Justificació Del Pla De Treball
  • Pla treball projecte
  • Plaer
  • Pla
  • Pla
  • Pla
  • Pla

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS