Pla energètic nacional de Catalunya

Páginas: 2 (384 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2013
PLA ENERGÈTIC NACIONAL DE CATALUNYA


El pla energètic nacional de Catalunya és un projecte creat per la propia Generalitat de Catalunya el qual te l’objectiu de reduir la quantitat d’emissionsde gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera i disminuir l’ús de l’energia.

Aquest pla està basat en complir amb la nostra part dels compromisos que l’Estat Espanyol va acordar amb la Unió Europea.Aquest acord diu que la emissió de Co2 s’ha de reduir un 20% respecte el 1990, que s’ha d’incrementar l’ús de les energies renovables fins a un 20% i que s’ha de reduir el seu consum en un 20%.

Eltext recull un seguit de propostes, a partir de quatre apartats.
El primer tracta sobre la renovació, per una part del transport públic (renovar-lo, apostar pel ferrocarril, invertir en l’arcmediterrani per connectar amb Europa) i de la indústria ( accelerar els canvis tecnològics per les indústries amb un gran consum d’energia)
El segon parla sobre les energies renovables. Indica que s’optaràper a la construcció i la financiació d’aquestes per a ser un dels països referents en aquest camp.
El tercer tema que es toca és el de la col·laboració amb l’Estat Espanyol per a la reduccióconjunta dels gasos d’efecte hivernacle en un 20% utilitzant els dos punts anteriors.
El quart i últim comenta que s’ha de consolidar el sector de les energies renovables com a una oportunitat perprosperar econòmicament i aposta per la creació de mà d’obra qualificada.
Diu que apostant per exemple amb la remodelació de la indústria de l’automòbil, aprofitant l’impluls que estan agafant els vehicleselèctrics i híbrids, es poden aconseguir moltes oportunitats per a generar llocs de treball i riquesa. Aquest últim punt toca tots els altres i dóna un seguit de propostes per a la reducció de lacontaminació atmosfèrica:
- Millora de l’eficiència del vehicle tradicional.
- Aposta pels vehicles híbrids i elèctrics per a substituir els tradicionals.
- Aposta pel sector indústrial en quant a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pla Nacional De Salud 2007-2012
  • pla nacional
  • Pla hidrològic nacional
  • catalunya
  • Plaer
  • Pla
  • Pla
  • Pla

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS