Pla hidrològic nacional

Páginas: 2 (479 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2014
EL PLA HIDROLÒGIC NACIONAL
A Espanya les pluges es concentren al nord on superen les necessitats de la població i són escasses al sud. L’any 2001 es va fer un pla per tal de redistribuir l’ús del’aigua a Espanya, el principal projecte del Pla del 2001 era el transvasament de l'Ebre, un projecte per transferir aigua des de la conca del riu Ebre a Castelló,  València,  Alacant, regió deMurcia, Almería i Barcelona, que va ser aprovat pel Parlament espanyol. Això podia afavorir la construcció de nous embassaments i la reforestació de conques.
El problema més gran del PHN va ser la proposta detransvasament de més de 1.000 hectòmetres cúbics anuals d'aigua del riu Ebre a les conques del mar mediterrani. La majoria de científics i d’ecologistes asseguraven que el transvasament de l’Ebreprovocaria la desaparició del seu delta. El Govern espanyol, en canvi, assegurava que aquest transvasament era possible sense posar el delta.
Aquest conflicte va acabar enfrontant diferents territoris del'Estat. D'una banda, la Comunitat Valenciana i Múrcia, suposats beneficiaris del transvasament, el recolzaven, amb el discurs que era necessari per al desplegament del Llevant espanyol. D'altrabanda, Catalunya i Aragó, territoris d'on procedia l'aigua i que rebrien l'impacte mediambiental de l'obra, s'hi oposaven, afirmant que el transvasament serviria per a fer desaparèixer el delta de l’Ebre.Fins i tot alguns pagesos de la zona d’Aragó, asseguraven que l’aigua no els sobrava, fins al punt que els era escassa.
Un altre dels punts en contra d’aquest projecte va ser que Greenpeace vaassegurar que l’aigua s’utilitzaria per a abastir diferents instal·lacions turístiques de la zona de Benidorm i altres punts. Sempre segons Greepeace i alguns ecologistes, l’aigua serviria per a omplirpiscines i camps de golf que necessiten aproximadament 1.500 litres d'aigua per metre quadrat i any, i l'extensió mitjana d'aquests camps és de 50 hectàrees, les necessitats hídriques dels 66 camps...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pla Nacional De Salud 2007-2012
  • pla nacional
  • Pla energètic nacional de Catalunya
  • Plaer
  • Pla
  • Pla
  • Pla
  • Pla

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS