Pla individualitzat

Páginas: 7 (1635 palabras) Publicado: 24 de enero de 2015
Què és un PI?

Un pla individualitzat (PI) és un conjunt d’actuacions, mesures i suports que es planifiquen i s’acorda implementar per donar resposta a un alumne/a de manera personalitzada degut a que presenta unes necessitats educatives específiques.

És un pla escrit que descriu el pla d’estudi i/o suports que requereix un alumne, tenint en compte els seus punts forts i les sevesnecessitats per aprendre i mostrar el seu aprenentatge. A més, hi apareixen els objectius diferents i complementaris als que segueixen els companys del grup d’edat.

Hi ha un registre de les adaptacions personalitzades necessàries per ajudar l’estudiant a construir el seu aprenentatge.

Serveix d’eina per tal que l’estudiant, els seus pares i qualsevol altra persona que sigui responsable del PI,rendeixi comptes sobre l’assoliment dels objectius modificats i/o diferents que es troben sota la seva competència.

Quan s’ha de fer un PI?

La decisió de fer un PI ve de les indicacions de l’EAP o quan la comissió d’atenció a la diversitat (CAD) del centre considera que un alumne, encara que no ho hagi dit l’EAP, manifesta necessitat d’un programa personalitzat o de suports addicionals.
Siho proposa l’EAP o l’infant ja ha tingut un PI anteriorment s’ha de fer el PI els dos primers mesos del curs.
En altres casos, es disposa d’un mes més per concretar-lo.

Es fa un PI quan un alumne/a, a més de les adaptacions incorporades a la programació ordinària i de les mesures de reforç o ampliació previstes a l’aula i al centre, es troba en alguna de les següents situacions:
Requereixmesures més personalitzades per progressar i aprendre
És nouvingut i les adaptacions d’aula no són suficients per respondre a les seves necessitats
Està matriculat o està compartint escolarització amb un centre d’educació especial
Es troba en una situació singular que requereix una personalització de la programació i el currículum (per exemple si simultaneja els estudis ordinari amb d’altresactivitats).
Presenta una malaltia, transtorn o discapacitat que requereix una programació adaptada.
Presenta altes capacitats

Per a què cal fer un PI?

Perquè l’equip educatiu responsable del PI concreti les prioritats educatives i les adaptacions del currículum que segueixen la majoria de companys del seu grup d’edat.
Per poder disposar d’instruments per avaluar, per tal de poderinformar sobre el rendiment de l’alumne en l’assoliment d’objectius modificats
Per disposar d’una eina que guia l’adaptació de les activitats d’aula que es fan al llarg de la setmana o quinzena per a aquell alumne (activitats, materials, suports…).
Per concretar els criteris d’avaluació que es modifiquen i es tindran en compte per aquell alumne.
Per concretar i planificar els suports i adaptacionsque l'alumne/a podrà necessitar en diferents moments i contextos escolars (aula, pati, menjador, sortides i altres activitats generals del centre), els emplaçaments on estarà i els docents que se’n faran càrrec.

Què conté el PI?

El PI conté:

1. Les prioritats en relació a les competències bàsiques i/o les habilitats adaptatives.
Competències bàsiques i capacitats prioritzantaquelles on l’infant pot treure més profit.
2. Les adaptacions i prioritats en relació a les diferents àrees/matèries.
De les competències que es treballaran cal fer adaptació i modificacions dels objectius i continguts en les diferents matèries.
2. 1 Adaptacions que afecten els objectius.
2.2 Adaptacions que no afecten els objectius.
3. El conjunt de suports.
Preveure els suports tenint encompte els diferents moments, contextos escolars i l’horari.

On s’escolaritza un alumne amb PI?

Un alumne que tingui un PI no implica que hagi de ser escolaritzat en un determinat tipus de centre o modalitat educativa, sinó que pot estar a les etapes educatives d’educació infantil, primària, ESO o Batxillerat, tenint en compte que en els cicles formatius el PI pren el nom de Modificació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pla Individualitzat
  • Plaer
  • Pla
  • Pla
  • Pla
  • Pla
  • Josefina Pla
  • Pla de negocios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS