Plan Bolonya (Catalan)

Páginas: 2 (366 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2012
El procés de Bolonya és el nom amb el que es coneix a tot un conjunt de mesures per tal de configurar el que s'anomena com Espai Europeu d'Ensenyament Superior. L'espai europeu d'ensenyament superiorés el marc educatiu europeu amb la finalitat de fomentar el creixement econòmic d'Europa, la seva competitivitat internacional i la seva cohesió social a través de l'educació i la formació delsciutadans.
El sistema, pres del model anglosaxó, es basa en dos nivells i tres cicles: grau i postgrau. Així doncs, el sistema de diplomatures i llicenciatures queda suprimit.
Estudis de grau
Elsestudis de grau són els ensenyaments de primer cicle i tindran per objectiu aconseguir una formació acadèmica i professional dels estudiants tant per incorporar-se a l'àmbit laboral com per anar a fer elpostgrau.
Estudis de postgrauEls estudis de postgrau són el segon nivell dels estudis universitaris i comprèn dos cicles:
Màster.
Doctorat.

Per accedir al títol de doctorat es requereixenal menys 300 crèdits de grau i postgrau (màster).
Això es el que és el pla bolonya, però hi ha hagut una serie de queixes, vagues i protestes, contra aquest procés.
Des dels seus començaments, elprocés ha patit les crítiques d'un gran nombre de sectors estudiantils a Europa en considerar que les reformes s'emmarquen en una política de privatització de l'ensenyament superior. Els estudiants esqueixen que aquest espai comporta també una "mercantilització" de les universitats, ja que expliquen que es promou que les empreses puguin finançar algunes titulacions en funció del seu interès, ques'eliminin les carreres que no tenen sortides laborals concretes, que s'hagin de pagar màsters per tenir nivell de llicenciatura o que es doni preeminència a les beques-crèdit en comptes de les bequessense contrapartida.
El 22 de novembre de 2008, després de manifestar-se en contra del Pla Bolonya, els estudiants iniciaren una tancada indefinida al rectorat de la Universitat de Barcelona....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bolonya
  • Plan marshall (catalan)
  • català
  • Catalan
  • Català
  • Catalan
  • Català
  • Catala

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS