planificació sessió esportiva

Páginas: 5 (1139 palabras) Publicado: 6 de abril de 2014
PLANIFICACIÓ DE LA SESSIÓ ESPORTIVA:
FUTBOL


















ÍNDEX

1.Fase introductoria


2.Fase d'escalfament

2.1.Escalfament general2.2.Escalfament específic


3.Fase principal


4.tornada a la calma























1.Fase introductòria

En aquesta sessió realitzarem l'activitat esportiva anomenada: Futbol. En la qual realitzarem uns previs escalfaments per adaptar-nos a la condició del joc, a la de l'esfèrici per realitzar finalment la pràctica d'aquest esport amb la similitud més pròxima a la de la realitat. Aquesta sessió la realitzarem en les pistes del nostre institut que tenen unes mesures molt semblants als camps reglamentaris de futbol sala.

2.Fase d'escalfament

La durada d'aquesta fase és aproximadament d'uns 12 minuts en la qual escalfarem per augmentar la temperatura del nostre cos,dels nostres músculs, per estar preparats a l'hora realitzar l'activitat física i per evitar possibles lesions.
Començarem per l'escalfament general en el qual es realitzarà l'activitat donant dues voltes a la zona externa de les pistes de futbol en la qual el recorregut total es realitzarà aproximadament en uns 2 minuts.
Després ens col·locarem en grups de tres i s'agafarà un pilota percadascun d'aquests. Ens col·locarem als extrems laterals d'una pista i es començaran a realitzar passades amb el peu, tant del bo com del dolent, cap a l'altre company i al moment d'haver-hi passat la pilota hem d'anar a ocupar el lloc del nostre company. En aquest tram hem de realitzar un escalfament ordenat de braços, cames i cos, es faran moviments com el de skipping, encreuament de cames, movimentlateral, salt cada 3 segons, carrera progressiva, carrera d'esquena... Aquesta part de l'escalfament durarà uns 4 min. (Representació gràfica al dossier)


A continuació comencem amb l'escalfament específic. En aquest tram de l'escalfament els grups fet anteriorment és posaran en fila i realitzaran un atac d'es d'una porteria cap a l'altra. Quan el trio s'estigui aproximant cap a la porteriahaurà de superar un parell de defensors, però com es trobaran en superioritat numèrica (3 contra 2) en un principi no haurien de tenir problemes per superar als defensors a través de jugades d'equip com passades, alguna finta o regatejant. Es trobaran davant de porteria amb un porter disposat a parar el seu xut (com ens trobem en part de l'escalfament ni el tir ha de ser amb tanta fam i ànsia com lad'un jugador professional, ni el porter s'ha d'esforçar al màxim). Quan aquest trio acabi de realitzar el seu atac, és col·locarà a defensar la jugada del grup que venia darrere seu i un integrant del grup es ficarà de porter, així es complirà l'atac de tres contra dos i en l'escalfament es podran realitzar tant tasques ofensives com defensives.
Aquesta activitat es realitzarà en uns 6 minuts i enla qual finalitzarem la part de l'escalfament.
(Representació gràfica al dossier)

3.Fase principal

Aquesta fase serà la més llarga on la seva durada s'aproximarà als 20 minuts, ja que és en la que es realitzarà més pròpiament l'esport en concret com a tal.
Es faran 3 equips aproximadament de 8 persones tenint en compte que el nombre de persones que realitzen aquesta sessió sigui de 24, jaque sempre hi ha persones que falten o altres que per motius personal o físics no puguin realitzar l'activitat.
Es farà un partit amb els reglaments el més correctes possible en el qual el professor d'educació física o la persona que ha creat aquesta sessió serà la que realitzarà la labor d'arbitre per què el joc es pugui realitzar amb normalitat i seguint les regles pròpies del futbol....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • esport
  • Planificacio
  • La planificacio
  • Planificacio
  • planificacio
  • Sessi 1
  • Planificacio
  • Esport Adaptat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS