Planificació d'una investigació

Páginas: 7 (1533 palabras) Publicado: 22 de diciembre de 2011
Intenció de participació/abstenció a la comarca de les Garrigues

Universitat Oberta de Catalunya

En aquest treball s’estudiarà la intenció de participació/abstenció a les eleccions generals convocades pel dia 20 de Novembre de 2011 relacionada amb l’edat dels enquestats i el per què d’aquesta intenció a la comarca catalana de les Garrigues. Com es pot observar, l’estudi està basat enl’àmbit de la política. Per a la realització d’aquest estudi, s’han enquestat 300 habitants de les Garrigues (d’un total de 16.304 habitants majors de 18 anys segons l’Institut d’Estadística de Catalunya) de diferents grups d’edat (18-30, 31-65, +65) i sense fer diferència de sexes. Totes aquestes persones no tenen cap patologia psíquica greu i tots residents en dita comarca. La tipologia d’enquestautilitzada ha estat tancada i de resposta múltiple amb 3 opcions.

Els objectius principals d’aquest estudi són saber la intenció dels ciutadans de la comarca catalana de les Garrigues en participar o abstenir-se a les eleccions generals de l’Estat Espanyol que se celebraran el dia 20 de Novembre del present 2011 depenent de l’edat de les persones enquestades.

Abans de veure els resultats d’aquestestudi, s’espera una baixa participació en general dels habitants de la comarca de les Garrigues pel fet que les darreres eleccions generals van tenir un 28.67% d’abstencions en la comarca (segons l’Institut d’Estadística de Catalunya) i l’estat encara no estava dins de la crisi econòmica actual, no hi havia l’índex d’atur tant elevat com ara, no hi havia hagut el moviment tant important dels“Indignats” i la gent en general no estava tant irritada amb la manera de governar dels polítics que hi havia al moment. Per tot això, s’espera que hi hagi més abstenció que les últimes. Igualment, també s’espera que el grup d’edat amb més participació sigui el grup comprès entre els 31 i els 65, seguit pel grup de majors de 65 anys i per tancar sigui el grup d’edats compreses entre els 18 i els 30anys.

La hipòtesi esmentada, està basada en que la gent compresa en el primer grup d’edat, segurament és més probable que tinguin una feina més estable (pels anys treballats) que el grup més jove de 18 a 30 anys, que és possible que faci relativament poc que han acabat els seus estudis i encara no hagin trobat feina de la matèria que han estudiat o, qui no ha continuat els seus estudis, hagi de ferde malfeiner amb salaris baixos com a conseqüència de la crisi econòmica.

Les variables implicades en aquest estudi són variables actitudinals pel fet que s’intenta establir una relació entre l’edat dels enquestats amb la intenció que tenen de participar o abstenir-se davant de les eleccions generals del 20 de Novembre de 2011.

Mètode

Subjectes

El disseny que utilitzarem per a larealització, serà un disseny transversal, perquè les dades aquestes enquestes passades només es durà a terme un cop en un determinat moment per a que pugui contestar la pregunta formulada, ja que si aquesta enquesta es torna a realitzar un cop passades les eleccions del dia 20 de novembre, ja no té cap tipus de validesa perquè la nostra pregunta consisteix en saber la intenció de participació a leseleccions generals de 2011 a la comarca de les Garrigues.

Els subjectes seleccionats per a fer-los-hi l’enquesta han estat un total de 300 persones repartides equitativament en tres grups que els anomenarem “A, B i C”. El grup A conté 100 persones amb edats compreses entre els 18 i els 30 anys, el grup B hi ha la mostra de 100 persones entre els 31 i els 65 anys i el grup C hi ha 100 personesmajors de 66 anys.

Aquesta mostra representa un 1.84% del total de gent que pot accedir a les urnes (majors de 18 anys). Partint d’aquesta base, generalitzarem els resultats a tota la comarca de les Garrigues, tot i que hem de tenir en compte el marge d’error assumit en generalitzar, ja que la mostra és petita, per tant el marge d’error és bastant elevat. Si es pogués enquestar a més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Planificacio D'Un Mesocicle
  • Planificació d'un entrenament
  • Planificació d'una acció formativa
  • Planificació d'un projecte
  • Tr sobre la planificacio d'una temporada
  • PLANIFICACI N DE LA INVESTIGACI N
  • Planificaci n de la investigaci n Administrativa
  • Planificacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS