Planificación de medios

Páginas: 5 (1043 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2013
1. Hi ha tres tipus de conceptes claus dins de la planificació de mitjans publicitaris, conceptes quantitatius, qualitatius i de rendibilitat.
Conceptes quantitatius, serien el conjunt de valors numèrics per aconseguir un anàlisi quantificable de algunes de les variables que intervenen en els processos. Aquestes ens ajudaran a preparar i planificar amb més garanties una campanya publicitària, acomprendre el seu comportament després de la implementació de la nostra planificació i analitzar comparativament aquest comportament amb el de la competència. Aquestos valors els extraurem dels propis mitjans a partir del estudi general de mitjans, a partir dels resultats de les pròpies campanyes o del estudi del nostre propi target.
Conceptes qualitatius, en aquest cas serien el conjunt devalors numèrics dels que ens interesa extraure l’analisi qualitatiu de les variables. Aquest analisi ens ajudarà a caracteritzar als mitjans respecte al nostre públic objectiu, a vore el grau de coincidencia entre ells i a analitzar l’impacte de la campanya sobre el nostre target. Tots aquestes variables ens donaran criteris per a seleccionar els mitjans més idonis i valorar els resultats de lacampanya.
Conceptes de rendibilitat, en aquest cas ens ajuden desde el punt de vista del cost en funció de la audiencia aconseguida per a saber sel·leccionar amb el major encert. Els diferents conceptes CPM, CPI, CGRP i CPME relacionen els contactes, impactes, target i exemplars venuts amb l’inversió total de la campanya de forma que tambe ho prodem comparar amb la res de campanyes o de competencia,amb tot tindrem una variable important per a afinar en les decisions.
Aquesta és una variable de les més importants ja que les empreses controlen molt la capacitat d’inversió i la rentabilitat de esta.









2. Una campanya té diferents variables de rendibilitat per a poder observar els resultats i cap d’ells per si mateix ens pot donar una resposta final. Per aconseguir-la deuencoincidir distints factors que es podrien resumir en: arribar al major nombre de receptors del nostre target amb un cost el més reduït possible.
Segons el meu criteri una campanya és eficaç quan s’consegueix una major cobertura, es a dir, arriba al major nombre de individus del nostre públic objectiu utilitzant una freqüència reduïda de forma que no caldrà una pressió publicitària elevada i enconseqüència una menor inversió. Per a que es produeixi aquesta situació tenim que encertar en la selecció de mitjans, és a dir, que els que seleccionem tinguen un alt índex d’afinitat amb el nostre públic objectiu. Evitar la saturació per a que puga ser recordat amb facilitat el nostre missatge i necessitem poca freqüència d’exposició.
3.

 
INVERSIÓ
GRP'S
COB
OTS
C/GRP
SOS
SOV
MARCA A645000,00
820,00
82,00
10,00
786,59
34,68
44,44
MARCA B
424987,50
375,00
78,13
4,80
1133,30
22,85
20,33
MARCA C
790010,00
650,00
89,00
7,30
1215,40
42,47
35,23
TOTAL
1859997,50
1845,00
 
 
 
 
 
 
GRP'S*C.GRP
COB*OTS
GRP'S/OTS
GRP'S/COB
INV/GRP'S
INV/INV T.
GRP'S/GRP'S T.

En aquest cas concret la Marca B amb la meitat dínversió que la Marca C ha aconseguit solsun 10% menys de cobertura. Si ens fixem tampoc ha necesitat gaire freqüencia per arribar a aquestos nivells i per tant una presió publicitaria molt reduida. La conclusió seria que han encertat en la sel·lecció de mitjans i han triat els més afins al públic objectiu de la marca.
En canvi la Marca C ha aconseguit més cobertura però amb un preu molt elevat de forma que no és una inversió eficientper a la marca. NI tan sols en la comparativa amb el rating te unes bones dades ja que amb un 8% més d’inversió que la marca A aconsegueix un 9% menys de rating.
La Marca A te bones dades de cobertura però una freqüencia molt elevada que indica que ha fet servir massa mitjans per a aumentar la cobertura. Si ens fixem en fixem en el SOV la marca A ha arribat a un 24% més de rating però sols a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Planificación de medios
  • planificacion de medios
  • Planificacion de medios
  • Planificacion De Medios
  • Planificacion de medios
  • Planificación de medios
  • Planificación de medios
  • Planificacion En Medios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS