Plantes med

Páginas: 3 (561 palabras) Publicado: 4 de junio de 2011
Bona tarda a totes i a tots, avui us parlaré sobre les plantes medicinals. Primer us faré cinc cèntims sobre la història de l’estudi de les plantes medicinals i després parlarem una mica sobreprincipis actius i els seus usos.

Història

Be, Les plantes, com a remeis curatius contra les malalties s’han fet servir per l’esser humà i per altres animals des de la prehistòria. La saviesa sobreles utilitats d’algunes plantes es transmetia de forma oral fins l’aparició de l’escriptura. El primer escrit que es coneix sobre plantes i salut està datat fa 5000 anys, i pertany al poble sumeri, peròel primer estudi científic occidental que recull els coneixements que hi havia fins el moment es obra de Dioscórides, metge grec que va treballar amb l’armada de l’emperador romà Neron, la qual cosali va permetre viatjar molt . Aquest tractat de medicina natural es titula “De matèria medica”, i va ser una referència durant tota l’edat mitjana dins la medicina.
En l’època de les gransconquestes, els conqueridors europeus van portar al vell món gran quantitat de plantes medicinals així com els coneixements del seu ús.
Ja en el segle XX precisament un botànic lleidatà de nom Pius Font iQuer va recopilar i actualitzar tot el contingut de aquella primera obra de Dioscorides en la seva Enciclopedia de les plantes medicinals, més coneguda com “el Dioscorides renovat”, obra clau en elconeixement de l’etnobotànica occidental. Us he portat aquest llibre per si voleu fer-li un cop d’ull.

Principis actius

Les substancies vegetals que poden tenir efectes sobre la salut solen serelements que la planta fa servir per defensar-se contra les plagues, per atraure polinitzadors o be es tracta de substàncies de reserva.
Aquestes substàncies poden trobar-se en les arrels, com és el casde la Genciana, les arrels de la qual son útils pel tractament dels problemes digestius i fins i tot contra la malària.
També poden trobar-se en les fulles, un exemple el trobem en les fulles del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ege Medida De La Capacidad De Planta
  • Medidas De Bioseguridad En Una Planta Bananera
  • Medidas de seguridad planta de produccion biodiesel
  • metodos para medir la transpiración en plantas
  • Medidas De Seguridad De Una Planta Electrica
  • niveles de medidas de enfermedades de las plantas
  • medida por medida
  • Medidas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS