plasticos

Páginas: 5 (1069 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2013

Tipus de material: Plàstics Classificació:
polietilentereftalat



Característiques:

-Químicament estable.
- Per la seva excepcional resistència química, no és possible aplicar sobre ell, adhesius amb dissolvents.
- Actua com a barrera de gasos.
- Excel · lent resistència al foc, no transmet la flama.
- Excel · lent transparència i brillantor.
- Excel · lent moldeabilidad.
-Bona maquinabilitat.
- En general reciclable.
- Respectuós amb el medi ambient, la seva combustió no genera substàncies contaminants (tret que es trobin amb clor i formin dioxines).
- No genera en la seva producció gasos perjudicials per a la capa d'ozó.
- Redueixen la transmissió del soroll.
- No presenta riscos d'impactes severs, no se'l considera tòxic encara que en la síntesi del PET,s'utilitzen substàncies que produeixen irritació d'ulls i vies respiratòries, també la seva fabricació s'associa a un petit augment d'incidència de càncer. Els metalls pesants es poden emprar com a catalitzadors durant el procés de producció i finalment aquests acaben en el medi ambient, sent contaminants.
- Apropiat per a aplicacions de contacte directe amb aliments en ser inodor insípid i per lesseves propietats autoadherents. En el cas del film, en el procés de manipulació o en el mateix acte de desenrotllar, s'indueixen càrregues negatives sobre el plàstic. Llavors, en acostar-la a altres cossos, genera per inducció càrregues positives, i això fa que aquesta la atreguin cap a si. D'altra banda, el material plàstic és un aïllant i manté durant molt de temps, el seu estat de càrrega,llevat que l'ambient estigui molt humit.
- Quant a l'estabilitat davant la calor, són termoplàstics, els articles fabricats amb aquest producte no han d'exposar a un ús continuat a temperatures superiors a 65/70 º C. En definitiva, s'estova per acció de la calor.




Impacte ecològic / Social:

L'acumulació de residus sòlids és un problema que té plantejat la societat, i fonamentalment elspaïsos desenvolupats, creixent en importància a causa de la disminució d'espais lliures per abocadors i les fortes pressions ecològiques. Dins de les deixalles, els plàstics tenen una importància rellevant com a conseqüència de la seva baixa densitat que els fa especialment visibles. El 1989, gairebé el 73% dels residus plàstics a Europa acabaven en abocadors, a Espanya, aquesta xifra és lleugeramentsuperior (77%).
Avui en dia veiem una clara tendència a reciclar en comparació a any anteriors.
El consum del PET i en general dels plàstics, està en continu creixement a causa de factors ecològics i la relació cost / rendiment i fins i tot es tendeix al reemplaçament d'altres materials per aquests, encara que no per això està en contra de les famoses 3 R 's (reduir, reutilitzar, reciclar),només cal fer un ús responsable.

Aplicacions:

Gràcies a les qualitats d'aquest polímer, com són ara: la seva excel · lent moldeabilidad, molt bona transparència, bona maquinabilitat ... ens trobem una gran diversitat d'aplicacions.

FIBRA TÈXTIL
- Articles de farciment de productes com ara sacs de dormir, anoracs, nòrdics, coixins, coixins i altres accessoris.
- Fibres per corretges,Teixidures, cingles i coixinets de neteja i fregat.
- Fibres per catifes, fabricació de moquetes i terres sintètics, teixits per a entapissats, entreteles, samarretes i altres peces.

FLEIXOS
- Cintes de lligar i lligar, principalment per bales, caixes rígides o articles voluminosos sobre palets.

LÀMINES
- Blisters, safates, envasos lleugers i flexibles, barquetes per a la comercialització defruites.

PECES / PRODUCTES INDUSTRIALS
- Per a la indústria de l'electrònica (carcasses de TV, ràdio, caixes de CD, carcasses de petits electrodomèstics, caixes i connectors elèctrics ...).
- Producció de peces per a l'automoció (retrovisors, peces dels equips d'àudio, dels equips de climatització ...).
- Producció de taps per a olis, detergents.






ENVASOS
Segons la normativa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El plastico
  • La Plasticidad
  • Plastic
  • plastico
  • plasticas
  • Plasticos
  • Los plásticos
  • El plastico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS