plató - critó o el deure

Páginas: 3 (513 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2015



Plató
Critó o el deure


































Situació espaciotemporal
El diàleg és dut a terme a la presó on Sòcrates havia estat empresonat, a causa de fer una rèplica irònica a lasentència de mort del tribunal proposant pagar tan sols una petita multa, ja que per a l’estat tenia molt poc valor un home dotat d’una missió filosòfica. Això va enfadar tant al jurat que aquest vavotar a favor de la pena de mort.




Descripció dels personatges

Sòcrates: Filòsof clàssic d’Atenes. Mestre de Plató. El pensament de Sòcrates intenta superar el relativisme i arribar a una veritatabsoluta, que serveixi de fonaments de l’ètica personal i la organització política de la societat. Tot el que sabem de Sòcrates es gràcies als escrits de plató, ja que Sòcrates no va deixar cap obraescrita.

Critó: Filòsof d’Atenes del segle V a.C. Deixeble i amic de Sòcrates.




Resum

Sòcrates rep la visita de Critó, el seu millor amic, mentre ell és a la presó. Critó demana a Sòcrates que esfugi de la presó abans de que sigui massa tard, ja que creu que el seu jutjament no ha estat just. Critó tem la opinió general, creu que si Sòcrates no marxa de presó, la gent creurà que Critó no hafet res per ajudar-lo. Sòcrates li diu a Crió que no ha de tenir por de que la gent el jutgi, ja que tothom jutja a l’atzar, té prejudicis, i en realitat, només s’han d’atendre les opinions d’aquellsqui realment entenen el tema. Critó li diu a Sòcrates que no ha de preocupar-se per ell ni per els seus altres amics, encara que si fuig de presó els acusin d’haver-lo ajudat a fugir. Definitivament,Sòcrates li diu a Critó que no marxarà de presó, ja que s’ha de complir alló pactat, les lleis. Per a Sòcrates, el que importa no és viure, sinó viure bé, i viure bé és veure noblement i justament.La fuga és justa o injusta? Per què?

Per a mi, la fuga és injusta. És possible que hi hagi hagut fraus al judicis, o que no siguin tot lo just que haurien de ser, però encara així, s’han de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CRITO PLATO
  • deures
  • deures
  • Crit
  • Deures
  • El Crit
  • crit
  • Crit

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS