Plató

Páginas: 2 (419 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2015
 Autor: Plató
Data: 21 de maig de 427 aC- 347 aC
Fets biogràfics: Espeusip va lloar la rapidesa mental i la
modèstia de Plató de nen i els primers fruits de la sevajoventut van ser a consta de treball dur i amor a l’estudi.

Amb 21 anys va passar a formar part del cercle de
Sòcrates, el qual va produir un gran canvi en les seves
orientacionsfilosòfiques. Després de la mort de Sòcrates,
Plató es va refugiar a Megàra on va començar a escriure
els seus diàlegs filosòfics.


TEORIES PRINCIPALS
1.- TEORIA DE LES IDEES:La teoria de les idees o de les formes és el nucli del pensament platònic; tot gira i tot s'articula al voltant d'ella. És la solució conciliadora de les anteriors i conflictives oposicions entre canvi ipermanència entre relativisme i absolutisme entre materialisme i espiritualisme.
2.-TEORIA DE L’ÀNIMA:
Per Plató, l’home és un compost de dos elements (cos i ànima). El cos és una identitat puramentsensible, ha estat format pel Demiurg que és un petit déu d’origen pitagòric. Segons els pitagòrics el Demiurg va crear el món sensible donant-li formes geomètriques. El Demiurg va crear el món ambmatèria i per tant el va fer imperfecte, canviant, mutable,...etc. En canvi les ànimes no són matèria, sinó un principi espiritual, una força o un principi vital gràcies al qual els éssers es poden moure.3.- TEORIA DE L’ESTAT/ÈTICA:
Si la justícia a la ciutat és que cada classe social faci el que ha de fer, la justícia en l’home residirà també que cada part de l’ànima faci el que deu. Això implica quela vida bona per a l’home es una vida en la que s’atenguin les necessitats materials i espirituals.
BREU OPINIÓ PERSONAL:
Per mi les seves teories són de bastanta lògica en quan a concepte sobre quees i com es l’esser humà , per exemple en la teoria de l’anima, per plató el cos esta format de dos elements que son el cos i l’ànima, i si controles la teva anima i el cos, seràs un home savi i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • plata
  • plata
  • La plataas
  • Plató
  • Plató
  • Las platas
  • plater
  • Plato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS