Plat

Páginas: 9 (2113 palabras) Publicado: 29 de abril de 2015
ATENA
LA REPÚBLICA
Llibre 2n
1.Explica els tres tipus de bens, segons diu Glauc, i posa un exemple de cada.
-El bé de la salut


-El bé dels honors


-Els béns materials


2.Explica l’enunciat següent: “Cap home és just per voluntat sinó per necessitat”.









3.Com explica Glauc que la condició de l’home injust és més feliç que la de l’home just?




4.Com es representa Adimant els déus?Quina conseqüència reu de l’afirmació que els déus accepten l’home injust si els ofrenen sacrificis?







5.Quin és per Sòcrates l’origen de la societat?
Per Sòcrates l’origen de la societat està en la necessitat humana de cobrir les necessitats en grups.
6.Per què no són necessaris els metges en la societat perfecta?
En la societat perfecta no calen metges perquè la gent viu amb el mínimnecessari, i els metges són una necessitat primària. Però en la segona societat es dona cabuda als plaers i comoditats on tindrem tota mena d’oficis innecessaris .



7.Quines característiques té el filòsof?
El filòsof discerneix la figura de l’amic de la de l’enemic, no serà amic del saber el que limita el que li és familiar i el que no per tal com ho sàpiga. Per tant un filòsof ha d’esser amable amb elsconciutadans i coneguts i per naturalesa amic del saber.
8.Quina educació i currículum se li dóna al guerrer?
Es seleccionen els millors, els que tenen els dots naturals, l’Estat dona als guerrers instrucció militar, física i emocional amb disciplines com la música i la gimnàstica. Els hi ensenyen que tot es propietat de l’Estat, que no poden tenir ni tocar diners i no es poden lucrar, per tal deque quan siguin propietaris vetllin pels ses interessos i no pels de la comunitat. També prohibeixen que els guerrers estableixin cap relació emocional, per a que no posicionin a ningú davant seu i no busquin el bé per a ningú que no siguin ells.
9.Quines característiques té Déu per Sòcrates?
El Déu per a Sòcrates es savi i bo, sense enveja, immaterial, amb intel·ligència capaç de conèixer lesrealitats ideals, i amb voluntat per modelar la matèria i ordenar-la segons un pla preestablert. És un Déu personal i infinitament perfecte.
10.Fes un resum del capítol.
Aquest fragment està emmarcat dins d’un espai de conversa on el que es pretén és fer una rigorosa recerca dialogada sobre allò que és la justícia i la injustícia.
Desprès de les intervencions d’Admiant i Glaucó, Glaucó demana aSòcrates per quina raó cal triar la justícia en comptes de la injustícia.
Sòcrates proposa un mètode per tal d’argumentar davant els seus interlocutors la seva Idea de justícia i injustícia: fer la recerca analògicament, començar a investigar allò que sigui la justícia a la ciutat i desprès investigar-ho en l’individu, és a dir, anar de les lletres grosses a les més petites. Ho farà a partir d’unaciutat ideal que anirà formant, donant pas a tota la justícia i deixant de banda la injustícia. Ho vincularà tot a les professions, on cada persona realitzarà l’ofici que sap per naturalesa i tot es regira a partir d’aquesta base per tal de fer una ciutat justa. Sap però, que la injustícia està present i el seu naixement es la guerra, parla dels guerrers i de les conseqüències


Llibre 4t
1.Per quèdiu que en l’Estat no haurà d’existir ni la riquesa ni la pobresa?
Ho diu perquè si algú caigués en algun d’aquests extrems, deixaria de treballar i no seria profitós per a la societat.
2.Com justifica l’afirmació que en el cas d’haver de lluitar contra un estat més opulent, els nostres guardians estarien millor preparats?
Perquè els de l’Estat veí serien grossos i inexperts ja que no haurienviscut en aquesta societat perfecta.
3.De quines tres parts es compon l’ànima?
Del judici, de la fogositat i de l’apetit.
4.Quins riscos té caure en mans de l’apetit?
L’apetit és la part irracional de l’ànima que busca la satisfacció de les necessitats. Per tant, no s’ha de caure en mans de l’apetit perquè corrompria l’ànima i amb el judici i la fogositat s’ha de mantindré l’equilibri.
5.Què vol...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • plata
  • plata
  • La plataas
  • Plató
  • Plató
  • Las platas
  • plater
  • Plato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS