plato

Páginas: 2 (367 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2013
Relació amb altres autors, Plató:
Plató va ser un filòsof del segle V a.C, el qual va influir en el pensament filosòfic d’autors posteriors a ell, com és el cas d’Aristòteles; encara que també liarriba influencia de la filosofia anterior al seu perióde.
Plató s’oposa a la mort del seu mestre Sócrates, i la mort d’aquest li fa plantejar-se un govern totalment contrari al que va viure fins eixemoment. A partir d’aquest moment Plató basant-se en la bellesa, el bé i la justícia elabora una teoria política en la qual planteja com a govern ideal una república.
Del seu mestre Sócrates, Platóva rebre la major influència. Per als dos l’alcanç de la felicitat està relacionat amb el bé i per tant només aquell que assolisca aquest podia ser feliç. La raó és l’única que ens permet mostraraquest camí, així és que tant Plató com Sócrates consideren que el coneixement mitjançant aquest es l’únic que ens pot donar felicitat.
Per un altra banda els dos autors es diferèncien dels sofistes,perquè ells s’encarregaven d’educar bons ciutadans i bons governants ,mentre que els sofistes perseguien ideals polítics.
Però no només en aquest aspecte es diferència Plató dels sofistes, sinó quetambé en la seua forma d’entendre la realitat; doncs per aquestos no exiteix l’universalitat, sinó que tot es relatiu respecte el subjecte que es coneix.
L’autèntic coneixement per a Plató, no es troba enaquest mon, sotmés a canvis constants, sinó que existeix en el món de les idees. El món sensible totalmet contraposat aquest un món estètic, sensible, permanent, fix... En aquest últim resideixl’autèntic coneixement, les idees, a les que Plató donarà les mateixes característiques que Parménides donava al ser, i les quals són les mateixes del món vertader.
Aquestes tesis són les que duen a Plató aargumentar sobre l’existència de dos móns un canviant davant el qual figura l’exitència d’un altre fix en el qual es dona el vertader coneixement, al qual accedim mitançant la dialéctica....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • plata
  • plata
  • La plataas
  • Plató
  • Plató
  • Las platas
  • plater
  • Plato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS