plato

Páginas: 2 (334 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2014
Tema 3:

Plató.

Quan parlem sobre Plató i sobre la seva teoria de les idees veiem que fa servir analogies i metàfores per poder explicar amb més claredat el seupensament. Vol compartir els seus coneixements de manera que tot pugui basar-se en comparacions o explicacions molt més senzilles, també algunes a través de mites.
Jo estic d’acordamb que Plató faci servir aquests models per interpretar les coses. Per exemple, quan aquest pensador estableix una analogia entre el sol i el bé, que comprèn lescaracterístiques del sol i del bé, del món intel·ligible i el món sensible. Se’ns fa més fàcil comprendre que el sol pertany al món sensible, per tant al món de tot allò que es pot veure,en canvi el bé, que pertany en el món intel·ligible fa referència a una idea la qual no es pot tocar, però es pot percebre. Plató utilitza la noció d’analogia com a proporciómatemàtica per explicar sobretot la funció del Bé en la seva teoria fonamental dels dos mons. Utilitza també els famosos mites “mite de la caverna” del llibre de la Repúblicai el “mite del carro alat” del llibre de Fedre.
En el mite de la caverna es compara el món visible (representat per l’interior de la caverna) amb el món intel·ligible. Així,el veure és al cos, com el pensar és a l’ànima, la imperfecció del món sensorial ens remet a la perfecció com creu Plató del món de les idees. L’ésser mutable i material ensremet a l’ésser immutable i etern que és la idea del Bé. Així, el conjunt del món s’entén a partir d’aquesta analogia proporcional.
Per tant, si que estic d’acord en l’ús deles analogies i les metàfores del pensament de Plató, ja que és una manera més fàcil d’entendre el que vol transmetre i de posar-nos en situació.

Silvia Prunera
2nB
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • plata
  • plata
  • La plataas
  • Plató
  • Plató
  • Las platas
  • plater
  • Plato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS