plato

Páginas: 2 (467 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2014
“Doncs escolta si té algun sentit el que ara et dic” –jo que vaig fer-li- “perquè el que des del principi, quan fundàvem la ciutat, hem proposat que cal fer en tota circumstància, és precisament elque em sembla ser la justícia, o bé una certa forma d’ella. Proposàvem, per descomptat, hi ho vam repetir moltes vegades, si ho recordes, que cadascú havia de tenir cura d’una sola cosa de les queafecten a la ciutat, aquella per a la qual la naturalesa li hagi donat més aptituds”.
“Cert que ho vam dir”.
“I certament la justícia és fer cadascú el d’ell i no dedicar-se a moltes coses, ho hemsentit de molta gent, i nosaltres mateixos ho hem repetit sovint”.
Plató, Llibre IV La República. Pàg. 75 Atena. La Magrana.

En aquest fragment Plató defensa la justícia de l’Estat a través del’harmonia i l’ordre natural entre les classes, és a dir, cadascú ha de fer una sola cosa, aquella cosa de la qual tingui més aptituds. La naturalesa de cada individu és diferent, per tant tenim diferentsaptituds per naturalesa. Per a Plató l’Estat ideal és una estat de classes socials: governants, guardians i productors, i tots ells són important per a una societat més justa. Les aptituds segons Platóles trobem en l’ànima de les persones, que és la part que s’hereta i segons la teva família podràs ser productor, guardià o governant però mai podràs ascendir, ets el que ets segons la teva família. Laidea de Plató és aconseguir el bé de la comunitat abans del bé de l’individu, per això, cadascú fa el que sap fer millor per a fomentar una societat millor.

En l’actualitat, la idea que Plató sobrela justícia de l’Estat a través de l’harmonia i ordre natural entre les classes no seria aplicable, ja que Plató diu que les aptituds s’hereten i em de fer allò que feien els nostres avantpassats.Ara cada individu tria el que vol i es prepara per fer el millor possible el seu treball, aquest individu adopta unes aptituds. Actualment disposem d’una educació que ens permet pujar de classes, ja...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • plata
  • plata
  • La plataas
  • Plató
  • Plató
  • Las platas
  • plater
  • Plato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS