platon

Páginas: 3 (562 palabras) Publicado: 13 de junio de 2014
PLATÓ: LA DEMOCRÀCIA ACTUAL: QUINS ASPECTES DE LA TEORIA POLÍTICA DE PLATÓ L’AJUDARIEN A MILLORAR-LA ?

La teoria política de Plató, presenta aspectes que ajudarien a millorar la democraciaactual. Avui dia, la democracia ( la nostra en concret i la de molts paissos) no compleix perfectament la definició de democracia, encara que seria quasi impossible però,molts aspectes dels quals seriapossible que complira, no ho fa.
El sistema polític que planteja Plató, és un sistema totalitari, on cada individu ha de dedicar-se esclusivament a una determinada tasca que se l’asigna segons el seutipus d’anima.
Sols els individus que, en ells hi predomine la part racional de l’ànima i a través d’una educació que els permeta arribar fins al coneixement de la Justicia i la Idea delBé,coneixement indispensable per poder governar segons Plató, estaran capacitats per poder governar.
D’ahi la proposta del filòsof-governant, que és resultat d’aplicar l’intel·lectualisme moral de Sòcrates alterreny de la política: només poden ser justos i bons aquells que saben en que consisteix la justícia i el bé.
Per a Plató, la política és un art, es a dir, és una ciència que s’ha d’apendre.
Per altrapart, l’educació segons Plató, està completament al servei de l’organització de la societat i de la vida política i un dels seus objectius és formar una serie d’individus savis i justos destinats agovernar correctament l’Estat.
L’Estat ideal, segons Platò, és un Estat en el qual tots els individus treballen en benefici de tots. Per a Plató el bé comú més important és la justícia.
Contrariamental que planteja Plató, en la democràcia actual els elegits per governar no son els més competents en el coneixement de la justícia i el bé, sino els més votats per majoria.
La mojoria de partits quees presenten per governar l’Estat no ho fan amb la intenció de transformar i millorar la societat i la vida dels ciutadans com planteja Plató.
La majoria dels aspirantsa politics, acudiran a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • platon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS