Plató (la república)

Páginas: 4 (874 palabras) Publicado: 2 de enero de 2015





PLATÓ: República VII



















2. Quan Plató diu: "Si són com nosaltres!" davant la sorpresa de Glaucó, es refereix a que aquests presoners de la caverna, ila caverna en si, són com la majoria dels homes de la ciutat, creuen que el que veuen és la realitat i ignoren la causa major de la realitat en que viuen.

Quan diu que "uns homes així es creurienque la veritat no és altra cosa que les ombres d'aquelles obres fabricades" Plató afirma que qui no té un coneixement de la realitat superior creu que el que veu i sap és la verdadera realitat ja queignora el que hi ha més enllà del món sensible.

3. Amb aquesta frase Plató ens fa entendre que, un cop s'ha arribat a sortir de la foscor de la caverna i entendre la idea del bé com a causa de tot,ningú no pot fer el procés d'aprenentatge al revés i "desaprendre" quina és la verdadera realitat. Ja que un cop has vist el bé (Sol) estàs enlluernat i no pots tornar a veure cap realitat en lapenombra de la caverna.

4. Plató creu que intentarien matar-lo perquè, quan has estat sempre pensant que la realitat on vius és la verdadera, entens com a mal tot allò que l'amenaça. Segurament esrefereix als sofistes, ja que Plató creu que són ignorants a la veritat i a la idea de bé ja que ells només miren pel bé propi.

5. Aquesta oració es refereix a que només pot fer el bé aquell qui enconeix la idea, i que per tant, qui fa el mal, el fa per ignorància.

6. Hem vist que al mite de la caverna hi ha quatre llocs diferents on qui surt de la caverna es troba (les ombres, els objectes, elreflex del món exterior a l'aigua, i el món exterior (cel, sol, muntanyes, etc)). Aquestes quatre parts es poden relacionar amb els quatre segments de la línia (conjectura, creença, raó discursiva iintel·ligència pura). Cada un d'aquests quatre passos és un nivell d'aprenentatge i són el mateix tant en el mite de la caverna com en el símil de la línia.

També podem relacionar els dos fragments...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Republica de plató
  • LA REPÚBLICA de Plató
  • República De Plató
  • República
  • Plató Llibre De La República
  • Plató. república, 534c
  • Puerto Plata Republica Dominicana
  • la república de Plató, llibre vii

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS