plaute i terenci

Páginas: 2 (450 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2014
Plaute
Plaute va viure entre els segles III i II a.C. Va ser l’autor que més exit va tenir entre el públic, ja que era un home de poble i escrivia comèdies per a les classes mes baixes, utilitzantun llenguatge molt col·loquial, per aixó l’originalitat que caracteritza a Plaute es el seu llenguatge vigoros i expressiu, que va desde un to grotesc fins a un llenguatge líric i refinat. Plaute elque li agradava era divertir i fer somriure al seu públic.
Totes les obres que Plaute va realizar pertanyien al subgènere anomenat Fabula palliata, que eren adaptacións d’obres gregues i no pascreacions. Les comedies de Plaute constaven de 5 actes precedits per un pròleg, el qual està destinat a l’explicació de l’argument de l’obra, per això el pròleg el recitava un dels actor de l’obra, o unpersonatge diví, el qual no hi apareixia més en la comedia.
Els personatges que Plaute presenta en les seves obres son simples estereotips que apareixen d’una comedia a una altra. Respecte als modelsgrecs Plaute potència alguns personatges com, l’esclau. Plaute exagera certs trets rídiculs per aconseguir uns resultats molt divertits.

Terenci
Terenci va viure a al segle II a.C. Va ser unesclau d’un senador, el qual liva donar la llibertat. Terenci es creu que va morir als 25 o 35 anys en un naufragi fent un viatge cap a Grècia. Aquest no va tindre tant d’exit com Plaute, ja que Terenciera un literari mes proper a la noblesa, ja que utilitzava un llenguate més culte i amb una gran preocupació moral. El que el diferenciava de Plaute es que ell suavitzava la comicitat buscan més elsomriure que no pas la riallada.
Les obres de Terenci seguien les mateixes pautes que Plaute, un pròleg i 5 actes, encara que el pròleg és original i parla de la polémica literaria que no pas del’argument de l’obra. Terenci va ser objecte de moltes critiques sobre els seus pròlegs, ja que deien que era ajudat per Escipió i Lelio, també va ser criticat per plagiador i per contaminar els models...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • plauto, terencio,aristofanes,menandro
  • El Teatro LatinoS Neca Plauto Y Terencio
  • Plauto y Terencio
  • El Teatro Plauto Terencio Y Séneca
  • Comedia latina de Plauto y Terencio
  • Terencio
  • Plauto
  • Plauto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS