pluralistes

Páginas: 3 (501 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2015
2-. Heu de buscar informació sobre els filòsofs pluralistes. Heu d’escriure un full de word explicant-ho i finalment, en un altre full, fer una comparació entre els filòsofs monistes (Tales,Anaximandre, Heràclit...) i els pluralistes.
El pluralisme és la doctrina metafísica que defensa l’existència d’una pluralitat de substàncies diferents irreductibles entre si i sense que cap d’elles siguimés originària que les altres. Van ser els filòsofs que explicaven la naturalesa i els fenòmens mitjançant més d’un Arjé . Estaven en contra del Monisme ja que aquest considerava que l’univers estàconstituit per un sol arjé. No provenen d’una escola amb una ubicació geogràfica particular. El seu arjé eren els quatre elements, més l’amor I l’odi, ja que conseideraven que hi havia algo que creienque hi havia algun aspects que atreia I algun alter que separava. Eren filosofs que és mostraven allunyats dels aspects mítics, donant support als fenòmens naturals com a uniques forces generadores delcosmos
Alguns filosofs pluralistes van ser:

Empédocles: Desfensava els quatre elements: terra, aigua, aire i foc. Aquest creia que els que els quatre elements estaven controlats per l’amor Il’odi, els quals fan ajuntar o separar els elements. L’equilibri entre les forces dels elements s’anomena cosmos.Per ell la realitat, estàva formada per petites substàncies invisibles, que són àtoms, elsquals no poden ser dividits.
Anaxàgores: Va ser un filosof que utilitzava la idea de que totes les coses estan formades per partícules semblants anomenades “homeomeries” o “llavors”, per tal dejustificar la pluralitat del món. En el concept de realitat, hi va fer formar part el “nous” o inteligència, definit com un fluid molt sutil que es filtrava entre la meteria, la qual active amb el seumovement. Però avegades el “nous” no podeia penetrar determinats objectes donant aixi l’idea d’objectes animats I inanimats.
Leucip de Milet: és creu que Democrit va crear a Leucip per guanyar fama...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els pluralistes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS