plurilingüísme

Páginas: 3 (602 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2014
Models d’educació plurilingüe
El decret de plurilingüisme 127/2012 de la generalitat valenciana, es aprovat el per el consell. Oficialment aquest decret el que intenta es crear una einaadministrativa per implantar als centres educatius un sistema plurilingüe en el que l’alumnat adquireixca les competències necessàries per l’ús d’una llengua estrangera, a banda de les dues oficials en el nostreterritori.
La seua immediata repercussió es la creació de ambdós programes PPEV i PPEC, per dur a terme l’objectiu principal d’aquesta llei.
El PPEV “és un programa plurilingüe que té com a llenguabase per a l’ensenyament el valencià. Pot aplicar metodologies i mesures organitzatives d’immersió lingüística en funció del context sociolingüístic i dels resultats de les avaluacions.”
El PPEC “ésun programa plurilingüe que té com a llengua base per a l’ensenyament el castellà.”
Els models d’educació plurilingüe proposen dur a terme per part de l’alumnat l’adquisició d’una competènciaplurilingüe en totes les llengües d’escolarització, es a dir, valencià, castellà i una o més d’una llengua estrangera.
Tot això oficialment, però després d’haver llegit aquest decret et dones conter que larealitat es ben bé diferent.
Per a dur a terme aquest propòsit hem de potenciar la nostra llengua i la nostra cultura en àmbits que, fins al moment, no s’ha tingut en compte i si s’ha tingut encompte, no s’ha fet cas o a passat desapercebut, com són l’organització del currículum, l’ús social, administratiu i acadèmic tant en l’àmbit educatiu com en l’àmbit social.
Els objectius quepersegueixen aquestos models plurilingües es la de proporcionar, motivar i promoure a l’alumnat per tal que tinga un domini total de les dues llengües cooficials i funcional de la llengua estrangera i a mésque tinga un contacte enriquidor amb altres llengües i cultures que es donen en la realitat del l’alumnat.
Respecte al marc jurídic del model valencià de l’educació plurilingüe, suposadament, als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS