Pneumonia

Páginas: 3 (540 palabras) Publicado: 19 de abril de 2011
EscoltaLlegeix fonètic 
Diccionari - Mostra la informació detallada del diccionari
Pneumònia:

El nom de la malaltia que he escollit es diu pneumònia.

La causa de la pneumònia normalment sónbacteris o virus. Una altre possibilitat podrien ser fongs o substàncies irritants que es poden aspirar dins els pulmons quan respirem.

La pneumònia és una infecció en els pulmons. Els pulmons tenendues parts principals: les vies aèries també anomenades arbre bronquial i els alvèols també anomenats sacs alveolars. Quan es respira, l'aire es mou a través de les vies aèries i dins els alvèols.Des dels alvèols l'oxigen va a la sang. Quan una persona té pneumònia els alvèols s'inflamen, s’irriten i s'omplen amb líquid. Això provoca que sigui difícil respirar.

Els símptomes d’aquestamalaltia són els següents: Tos, febre, expulsar secrecions mucoses, tenir dificultat per respirar, calfreds i dolor al pit.

La forma de transmissió depèn de l'agent de la pneumònia. Els virus tenen grancontagiositat per contacte i alguns per transmissió aèria. La pneumònia bacteriana clàssica passa per microaspiració de la via aèria, per la qual cosa la seva transmissibilitat és mínima.

Per ferun diagnòstic de la pneumònia el metge prendrà com a base l’historial físic de la persona. Després, escoltarà la manera de respirar i avaluarà si la persona té mucositat als pulmons. Una altre manerade fer un diagnòstic seria fent-li una radiografia al tòrax, una prova de sang o una prova de la mucositat que la persona elimina.
Una radiografia del tòrax pot demostrar-li al metge si la personaté pneumònia i també com de extensa és la infecció.
Les proves de sang o de la mucositat podrien ajudar a determinar si l'organisme que va causar la pneumònia és un bacteri, un virus o un fong.El tractament depèn del tipus de pneumònia que es té , depèn dels símptomes, de la salut de la persona en general i de la seva edat.
Per a la pneumònia bacteriana el més probable és que el metge...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pneumonia
  • pneumonia
  • PNEUMONIA
  • Pneumonia
  • Mycoplasma Pneumonie
  • pneumonia intrahospitalaria
  • Mycoplasma Pneumonie
  • Pneumonia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS