Pneumonia

Páginas: 5 (1229 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2013
PNEUMÒNIA









Oriol Quesada Caballé
1r Batxillerat B
Ciències per el mon contemporani


Índex
1. Introducció.........................pàg. 1

2. Causes................................pàg. 1

3. Símptomes.........................pàg. 2

4. Tractament ........................pàg. 3 i 4













1. Introducció
La pneumònia o pulmonia es una malaltia delsistema respiratori que consisteix en la inflamació dels espais alveolars dels pulmons. La majoria de les vegades la pneumònia es infecciosa, però no sempre es així. La pneumònia pot afectar al lòbul pulmonar complet (pneumònia lobular), a un segment del lòbul, als alvèols pròxims als bronquis (broncopneumònia) o al teixit intersticial (pneumònia intersticial). La pneumònia fa que el teixit queforma els pulmons es vegi rogenc, inflat y sigui dolorós.

2. Causes
La pneumònia pot ser causada per diversos agents etiològics:

- Múltiples bacteris, com a pneumococ (Estreptococs pneumònia), Micoplasmes, Clamídies.
- Diferents virus.
- Fongs, com Pneumocystis jiroveci, càndida.
- En nounats les pneumònies solen ser causades per: Estreptococs pneumònia, Staphylococcus oure-us iocasionalment bacils gram negatius.
- En lactants (nens d'1 mes a 2 anys) i preescolars (nens de 2 anys a 5 anys): el principal patogen --bacterià és el Estreptococs pneumònia, a més ocasionalment és causada per la Clamídia trachomatis i pel Micoplasma pneumònia.
- En nens majors de 5 anys: Estreptococs pneumònia i Micoplasma pneumònia.
- En inmunocomprometidos: bacteris gram negatives, Pneumocystisjiroveci, citomegalovirus (CMV), fongs, i Micobacterium tuberculosis.
- En ocasions es pot presentar pneumònies per bacteris anaeròbics, en el cas de persones que tenen factors de risc per aspirar contingut gàstric als pulmons, existeix un risc significatiu d'aparició d'abscessos pulmonars.
- En les pneumònies nosocomials: Pseudomones eruginosa, fongs i Staphylococcus oure-us.
- En personesadultes: Estreptococs pneumònia i virus influenzae.
- En els casos de pneumònia atípica: virus, Micoplasma pneumònia i Clamídia pneumònia.

Diversos agents infecciosos ―virus, bacteris i fongs― causen pneumònia, sent els més comuns els següents:

- Estreptococs pneumònia: la causa més comuna de pneumònia bacteriana en nens;
- Haemophilus influenzae de tipus b (Hib): la segona causa més comuna depneumònia bacteriana;
- El virus sincitial respiratori és la causa més freqüent de pneumònia vírica.
- Pneumocystis jiroveci és una causa important de pneumònia en nens menors de sis mesos amb VIH/sida, responsable d’ almenys un de cada quatre defuncions de lactants seropositius al VIH.
3. Símptomes
Els malalts de pneumònia infecciosa sovint presenten una tos que produeix un esput verdós ogroc, o flegma i una febre alta que pot anar acompanyada d'esgarrifances febrils. La dispnea també és habitual, igual que un dolor toràcic pleurític, un dolor agut o punxant, que apareix o empitjora quan es respira fons. Els malalts de pneumònia poden tossir sang, patir mal de caps o presentar una pell suosa i humida. Altres símptomes possibles són manca d'apetit, fatiga, pell blava, nàusees, vòmits,canvis d'humor i dolors articulars o musculars. Les formes menys comunes de pneumònia poden causar altres símptomes; per exemple, la pneumònia causada per Legionella pot causar dolors abdominals i diarrea, mentre que la pneumònia provocada per tuberculosi o Pneumocystis pot causar únicament pèrdua de pes i suors nocturnes. En la gent gran, la manifestació de la pneumònia pot no ser típica. Podendesenvolupar una confusió nova o més greu, o experimentar desequilibris, provocant caigudes.
Els símptomes de la pneumònia requereixen una avaluació mèdica immediata. L'exploració física per part d'un assistent sanitari pot revelar febre o a vegades una temperatura corporal baixa, una velocitat de respiració elevada, una pressió sanguínia baixa, un ritme cardíac elevat, o una baixa saturació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pneumonia
  • PNEUMONIA
  • Pneumonia
  • Mycoplasma Pneumonie
  • pneumonia intrahospitalaria
  • Mycoplasma Pneumonie
  • Pneumonia
  • Pneumonia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS