Pnt Fabricación De Jabón Líquido

Páginas: 3 (533 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2012
1. Objectiu
Fabricació de sabó líquid a partir de KOH i una mostra d'oli reciclat.
2. Responsabilitat d'aplicació
S'aplica a la zona del laboratori de química.
3. Definicions
Químicamentel sabó és una barreja de les sals sòdiques o potàssiques de àcids carboxílics (àcids grassos) de cadena llarga, produïdes per la hidròlisi (saponificació) d'un greix animal o un oli vegetal amb unàlcali. Els greixos i els olis són barreges de glicèrids, és a dir, esters del glicerol o glicerina (que els seus tres hidroxils es troben esterificats amb àcids grassos saturats i / o insaturats).
Elssabons exerceixen la seva acció netejadora perquè els extrems de la seva molècula són molt diferents. Un dels extrems de la molècula és iònic, per tant hidròfil i tendeixen a dissoldre's en l'aigua.L'altra part és la cadena hidrocarbonada alifàtica no polar, per tant és lipòfil (o bé hidrofòbic) i tendeix a dissoldre la brutícia (constituïda principalment per sèu, greix i olis barrejats ambpartícules de pols ambiental), formant una superfície hidròfila que pot eliminar amb aigua i sabó. Quan la solució de sabó entra en contacte amb la brutícia, la part del hidrocarbur (apolar) la dissol i laincorpora a la micel·la (següent imatge), però el grup carboxilat (polar) roman dissolt en l'aigua.

 
4. Procediment:
I. Posar una olla al bany maria
II. Posar un recipient al seuinterior amb la quantitat necessària d'oli (segons índex de saponificació) i escalfar fins als 70ºC
III. Pesar el KOH i barrejar amb aigua a una campana ja que pot despendre vapors tòxics. Si caldeixar refredar fins als 70 ºC
IV. Afegir la dissolució aquosa de KOH a l'oli al bany María.
V. Remoure la solució fins que prengui un aspecte viscós.
VI. Deixar coure el sabó durant unespai de 3 hores i remoure cada 20 minuts. En cas de separació de la fase aquosa hem de remoure fins que es dissolgui.
VII. La pasta pot retenir aire al seu interior fent que augmenti el volum,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fabricación de jabon
  • Fabricacion De Jabon
  • fabricación del jabón
  • Fabricación Jabón
  • Fabricacion Del Jabon
  • Fabricación De Jabones
  • Fabricación del Jabón
  • fabricación de jabon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS