Poblament Humà Del Continent Americà

Páginas: 13 (3219 palabras) Publicado: 13 de junio de 2012
Existeixen dues tesis que expliquen el poblament humà del continent americà. Una d'elles sosté que la majoria dels nadius americans descendeixen de tribus migratòries provinents de Sibèria, en el nord asiàtic, les que van creuar pel Pont de *Beringia i després es van separar en diferents adreces. A Brasil, particularment, la majoria de les tribus natives que habitaven el territori cap a l'any1500 es pensa que descendeixen de la primera onada d'immigrants, els qui haurien arribat a Amèrica cap a l'any 9000 a. C. durant l'última era glacial, aconseguint la conca de l'Amazones al voltant del 6000 a. C., després d'haver passat l'istme de Panamà. Una segona hipòtesi es recolza en descobriments recents, tals com l'esquelet de *Luzia en *Lagoa Santa (Mines *Gerais) han evidenciat ladiferenciació morfològica entre el genotip asiàtic i l'aborigen americà, més similar al dels indígenes d'Àfrica *yAustralia. Aquests habitants primigenis posteriorment haurien estat desplaçats pels immigrants *siberianos, sent els nadius de la *Patagonia i la Terra del Foc els últims representants d'aquestes poblacions aborígens.
Pel que fa al poblament del Brasil actual, al Parc Nacional de Serra dóna*Capivara s'han trobat indicis no només d'una cultura, sinó de diverses cultures ordenades per edats geològiques que comproven l'existència de diversos grups amb organitzacions socials sofisticades, sent l'evidència d'això la troballa de peces de ceràmica, gots, escultures, i altres accessoris domèstics al costat d'esquelets de gegantescs animals prehistòrics. A Brasil va habitar un ésser humà moltremot, des d'aproximadament 11.500 anys arqueològicament parlant, amb la seva cosmogonia i món simbòlic, que va deixar fòssils i objectes d'art, com a testimoniatges del seu passat. Ocupo el territori en el Plistocè, caracteritzat per una gran inestabilitat ambiental. El clima era més sec i les temperatures sensiblement més baixes, havien poques taques de boscos i gran part de Brasil estava cobertper vegetació baixa (tancats i *caatingas). Encara gens se sap sobre aquestes poblacions, ja que els seus vestigis són escassos i difícils de trobar, doncs corresponen als primers bàndols nòmades de caçadors que van començar a recórrer el país, molt lentament. Les restes de les seves ocupacions estan enterrats en grans profunditats i pocs van sobreviure al pas del temps. En les excavacions,generalment, es troben amb prou feines lleus rastres d'antigues fogueres i uns quants fragments de pedra, probablement *lascas. Però és a través de l'art rupestre on més dades sobre la *cotidianeidad d'aquests pobles poden ser oposats. Les imatges dels caçadors brasilers del Plistocè mostra figures en moviment, revelant diverses escenes de la seva vida diària. La lluita, caça, danses rituals i sexeil·lustren diferents panells. Les figures humanes es veuen portant bastons i *disparadores com a armes, carregant cistelles amb aliments recol·lectats, o ballant al voltant d'un arbre.
[editar]Trobada de dues cultures
Cap a inicis del segle XVI, el litoral *bahíano estava ocupat per dues nacions indígenes del grup lingüístic *tupí: els *tupinambás, que ocupaven la faixa compresa entre la costa del*Dendê i el riu São Francisco, i els *tupiniquins, que s'estenien de la costa del *Dendê fins al límit amb l'actual estat de *Espírito Sant. Cap a l'interior, ocupant l'àrea paral·lela a aquella apropiada pels *tupiniquins, estaven els *aimorés. Tals grups provenien d'Alt *Xingú, en l'Amazònia i dominaven aquells territoris fa cinc segles, quan els europeus van arribar a Amèrica, un “Nou Món” queràpidament va començar a explorar-se i colonitzar-se. Els espanyols van ser els primers, arribant pel mar Carib a les Antilles i des d'aquí a la resta del continent, principalment pel vessant occidental de la Serralada dels Andes. Els portuguesos, per la seva banda, van arribar a la costa brasilera, donant inici a un procés d'explotació dels nous territoris que s'estendria fins a les albors del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el poblamento de america
  • continente de america
  • Continente De America
  • america continente de contrastes
  • Proyecto "America Nuestro Continente"
  • Un continente diversas americas
  • Importancia de las pymes en el continente de américa
  • Latín América Un Continente de Tiembla

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS