Poble D'Oix

Páginas: 3 (557 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2012
OIX
Oix és un petit poble català, d’ aproximadament 75 habitants, que es troba al municipi de Montagut i Oix, a la comarca de la Garrotxa, província de Girona.
Oix està situat a la vall del riud’Oix i als peus de la muntanya del Bestrecà. És un poble envoltat de muntanyes, que es troba molt proper al Montmajor, al Montpetit, la serra de Santa Bàrbara, el Puig Sesserres i el mont Ferran.
Ladistància des de Terrassa fins a Oix és de 130 kilòmetres i podem arribar agafant la carretera E-9 i l’eix transversal fins arribar a la C-25 en direcció de Vic. Un cop a Vic seguiríem a través de lacarretera C-17 fins que poguéssim enllaçar el recorregut amb la A-26 i per últim agafaríem la carretera de Castellfollit de la Roca fins a Oix.
El poble d’Oix té una antiguitat comprovable, ja que vaestar citat a un document de l’any 977 sota el nom d’Ovoxo, nom que ha estat emprat a l’hora de formar el logotip del poble, on es pot apreciar els elements que l’identifiquen. Aquest elements sónl’església de Sant Llorenç que simbolitza la història del poble i els seus habitants, els cims del Ferran per representar el paisatge i la vegetació per evocar a la natura.

En aquest territori tanmuntanyós i declarat Espai d’interès Natural, trobem importants restes de l’art romànic com ara :
* Pont d’Oix datat del període romànic i que ha estat restaurat al 1991.
* El castell d’Oixconstruït al segle XV damunt d’una antiga fortalesa militar.
* L’església de Sant Llorenç construïda al segle XII.

La gastronomia típica d’Oix és la d’un poble de l’alta Garrotxa, on hi destaquenels bolets, els cereals, les herbes i els embotits. Aliments amb els que s’elaboren els plats típics d’aquella terra que són: els pèsols amb botifarra, el xai amb all i oli, la vedella amb bolets il’escudella entre altres.
Com a beguda típica hi destaca la Ratafia, un licor que es prepara amb nous verdes, aiguardent i altres herbes aromàtiques com ara la Marialluïsa. Tradicionalment, es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Poble
  • Paises mas poblados y menos poblados
  • El poble sahrauí
  • Institucion El Poblado
  • enemic del poble
  • Comoandamo Los De La Pobla
  • El Poblado De La Biblia
  • Poblado De Moscas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS