Pobreza

Páginas: 2 (469 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2013

GLOBALITZACIÓ: POBRESA I DESIGUALTAT
Entenem la pobresa com aquella situació o forma de vida que ve donada per la impossibilitat d’accés o carència de recursos per tal de satisfer les necessitatsbàsiques humanes (alimentació, educació, vivenda,...) que afecten directament a la qualitat de vida. A dia d’avui, a finals de l’any 2012, la Terra està habitada per 7000 milions de personesaproximadament. És important senyalar que, una sisena part d’aquesta població terrestre (1150 milions) és pobra.
D’altra banda, des de mitjans dels anys seixanta fins ara estem vivint una deslocalització decapital en regions econòmiques que generen més rendibilitat, és a dir, les empreses dels països centrals s’estacionen a altres indrets, a causa de la recerca d’àrees econòmiques que tenen uns costosmenors que els costos d’origen, provocant l’aparició d’empreses multinacionals amb la conseqüent desindustrialització del centre de forma exponencial. Aquest fenomen és el que s’entén comglobalització.
La pobresa al llarg del temps ha sigut provocada per les guerres, invasions, el colonialisme o l’esclavitud. Tot i així, la causa que s’ha mantingut més regular pel que fa a la seva influència i ésavui dia la més preocupant és la globalització. Les grans empreses multinacionals exerceixen un model de comerç en què no ajuden al desenvolupament dels països pobres. Com ja s’ha esmentat abans, lesempreses del primer món utilitzen, tant a treballadors com productors (del tercer món), com a mà d’obra barata i proveïdors de matèries primeres a baix cost. D’aquesta manera, el que és clar és queuns països en reben més del que no pas en donen. A més a més, la indiferència dels països del Nord (desenvolupats) enfront els problemes dels del Sud (subdesenvolupats) és un dels arguments queafavoreixen la pobresa d’aquests territoris, és a dir, que la gent només es preocupa (o reacciona) quan es produeix una catàstrofe en algun país ric i, conseqüentment, busquen solucions i cooperació....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA POBREZA DE LOS POBREZ
  • Pobreza
  • Pobreza
  • Pobreza
  • Pobreza
  • pobreza
  • pobreza
  • pobreza

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS