poema josep carner

Páginas: 4 (901 palabras) Publicado: 31 de enero de 2015
Les llimones casolanes-Josep Carner



Josep Carner era un poeta català. Va néixer el 9 de febrer de 1884 a Barcelona i va morir el 4 de juny de 1970 a Brussel·les. Pertanyia a una famíliaburgesa.

Als dotze anys publicà els seus primers textos en la revista "L'Aureneta", on es revelà com escriptor precoç. El 1897 entrà a la Universitat de Barcelona, on va descobrir el catalanismepolític, i es va llicenciar en Dret i Filosofia. En aquesta etapa col·laborava a "Montserrat" i "L'Atlàntida", entre d'altres revistes, també va ser columnista a “La Veu de Catalunya”. La figura de Carnercom a poeta està vinculada al Noucentisme.
El seu primer títol de poesia va ser “Llibre dels poetes” (1904) , després va publicar “Els fruits saborosos” (1906) i “Auques i ventalls” (1914) .
Es vaexiliar el 1939 , primer a Mèxic i des de 1945 a Brussel·les on va dedicar-se a ensenyar Llengua i Literatura Espanyola a la Universitat Lliure i al Col·legi Europa de Bruixes . De 1945 a 1947 va sernomenat membre del Consell Nacional de Catalunya a l' exili a Londres .
La seva obra poètica va continuar amb títols com El cor quiet (1925) i Nabí ( 1941 ) , reflexió sobre la guerra civil i lacondició humana . va morir el 4 de juny de 1970 a Brussel·les.


El llibre de Els fruits saborosos va ser publicat l’any 1906 i va ser una de les seves primeres obres poètiques, aquest llibre acaba dedefinir el moviment literari del autor, el noucentisme.
En tots els poemes, el poeta fa servir un doble pretext: un, el fruit que dóna títol a cada poema, i l'altre la reflexió sobre el pas del temps.Al llarg del llibre hi ha una determinada caracterització dels personatges d'acord ambla seva edat (a la infantesa li correspon la innocència, a la maduresa la serenor i a la vellesa la resignació).“Les llimones casolanes” es un poema noucentista en el qual Carner utilitza coma fruita la llimona, aigua i mel i ho compara amb la relació que una mare té amb els seus fills i lo rígida que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari del poema Bèlgica de Josep Carner
  • Comentari del poema Ahir de Josep Carner
  • Comentari del poema (Bèlgica
  • comentario de poema de Josep Carner
  • Josep CArner
  • Josep Carner
  • Josep Carner
  • Josep Carner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS