Poemes

Páginas: 4 (820 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2013
Marina Muñoz

SI EM VAGA

Aquest poema de Josep Carner va ser escrit durant la seva època d’exili a Bèlgica i va ser publicat el 1957 dins el llibre d’Absència.
En aquest poema, Josep Carnerfa una declaració dels seus principis i intenta mostrar la vida com un camí dur i cruel, a través de metàfores i ironies.

El llibre d’Absència va ser escrit durant l’exili de Josep Carner, per talen aquest mateix llibre tots els poemes tenen els mateixos valors i intenten expressar el seu malestar i frustració envers la seva situació. Josep Carner és un poeta Noucentista. Aquesta etapa vacomençar amb la publicació del Glossari D’Eugeni d’Ors l’any 1906 i va acabar amb el cop d’estat de Primo de Rivera l’any 1923. El principal objectiu d’aquesta etapa era modificar la societat i posar-laa l’alçada dels corrents europeus, buscant la perfecció formal, la bellesa, les referències clàssiques, i els ritmes harmònics.

Pel que fa a l’anàlisi mètric d’aquest poema, és un poema de 4estrofes de dos versos cada una. El poema és presenta amb versos octosíl·labs d’art menor, rima consonant i femenina on només rimen els versos parells.

Analitzant el poema per estrofes, podem veureque en la primera estrofa es produeix una sinalefa entre els mots “si” i “em”. En aquesta estrofa també hi trobem una anàfora de la paraula “viuré”, ja que es repeteix al principi de les 3 primeresestrofes. En la segona estrofa hi trobem la mateixa anàfora de la paraula “viuré” i també hi trobem un paral·lelisme, ja que hi ha una repetició de dos mots, en aquest cas, “contra”. La tercera estrofatambé comença per l’anàfora de la paraula “ viuré “ i el poeta fa una comparació, “viuré dreçant-me com un jutge”.

En conclusió, aquest poema esdevé una autèntica declaració de principis del propipoeta. Josep Carner intenta expressar els seus sentiments de dolor, patiment, i impotència que experimenta durant l’exili. Amb pocs versos Josep carner es capaç d’expressar el constrast de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS