Poesia Catalana

Páginas: 3 (554 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2012
ANTOLOGIA DE POESIA CATALANA:

1- Arrodonim l'anàlisi mètrica. La poètica trobadoresca distingia entre coblas unissonans, que repeteixen idèntica rima a cada estrofa, i coblas singulars, en què lesrimes varien en cadascuna d'elles, tot i que se'n mantingui la combinació. Les cinc estrofes de la ''Cançoneta lleu i plana'' et semblen unissonans o singulars? Si la rima afecta mots plans oesdrúixols, se l'anomena femenina; masculina, en cas de mots aguts. Repassa l'esquema de rimes del text: observes cap regularitat? Hem vist com el poema du refrany. En canvi, no té tornada. Què designava, enla poesia dels trobadors, aquest terme i quina era la seva finalitat?

Les cinc estrofes de la “Cançoneta lleu i plana” són coblas unissonans, perquè a cada estrofa es repeteix el mateix so, icanvia en una diferent estrofa.
És una rima femenina ja que afecta a mots plans.
La regularitat que hi ha en aquestes estrofes, és que sempre hi ha un vers que no rima amb els altres.
En la poesia delstrobadors, que el poema dugués refrany, però en canvi no tingués tornada significa que és una balada.

3- Els trobadors no concebien la seva poesia per ser llegida sinó recitada i, per tant,escoltada. Nosaltres la consumim escrita en una pàgina, la qual cosa és una aproximació empobrida a uns textos acompanyats sempre d’una música que n’era part indestriable. Cada poema amorós, cada cançó,comptava amb una melodia nova, composta exclusivament per a la nova lletra. El sirventès, per contra, solia aprofitar una tonada coneguda, a la qual adaptava el text acabat d’escriure. Justifica aquestprocediment, tenint en compte els objectius del sirventès. Relaciona-ho amb la publicitat actual: els anuncis d’ara no es valen d’una tècnica semblant? Consideres que, per la seva funció, el sirventèss’emparenta amb la publicitat o la premsa?

Actualment, en la publicitat actual podem recordar un anunci per la música que té, de la mateixa manera que abans cada cançó tenia una melodia en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antologia De La Poesia Catalana
  • Traball Antologia de la poesia catalana
  • Antologia Poesia Catalana
  • Antologia de poesia catalana
  • Antologia De Poesia Catalana Resum I
  • Antologia De Poesia Catalana Vora La MAr
  • poesies catalanes
  • poesia catalana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS