Poesia Catalana

Páginas: 11 (2589 palabras) Publicado: 26 de enero de 2013
Tirant lo Blanc:
Episodis Amorosos

Adrián de Palma Martínez
1r Batxillerat B
Dolors Font

INDÈX
1.- Fitxabibliogràfica.........................................pàg.2
2.- Resum de l’obra............................................pàg.3
3.- Estructura externa i interna........................pàg.4
4.- El narrador i el punt de vista.........................pàg.5
5.- Anàlisi dels personatges................................pàg.6,7,8,9
6.- L’espai a l’obra...............................................pàg.10
7.-El temps a l’obra.............................................pàg.11
8.- Relació obra- autor- moviment (època)..........pàg.12
9.- Valoració personal...........................................pàg.13

1. - Fitxa bibliogràfica.
MARTORELL, Joanot
Tirant lo Blanc: Episodis Amorosos
Barcelona. Educaula62. 2012. 2ª ed. 300 pàgines
[Les Eines, 72]

2. – Resum de l’obra.
Tirant està enamorat deCarmesina, que és la filla de l’Emperador. Diafebus vol saber què li passa a Tirant, ell diu que és mal de cap però Diafebus no s'ho creu, després Tirant li diu que està enamorat de Carmesina. Diafebus sen va a parlar amb Carmesina que li diu que també estima a Tirant. Després de menjar Carmesina i Tirant parlen i li dona a Carmesina un mirall en el que li diu que allà és on esta la dona queestima. Ella s'esperava veure una altra però resulta ser el seu reflex.
Després Tirant es té que anar a la batalla contra els turcs, on aconsegueix la victòria. El duc de Macedònia roba als enemics. Amb la derrota, el Soldà demana treva a Tirant però pensa què és una tàctica dels turcs. El duc de Macedònia i Tirant s’acusen, Tirant l'acusa d’haver matat el fill de l'Emperador. Llavors succeeix unagran batalla contra els turcs. On el rei d'Àfrica va matar al duc de Macedònia i Tirant va sortir de la batalla ferit i va matar el rei de Capadòcia.
Després Tirant va saber que Carmesina s'allotjava al castell de Maleví, Carmesina havia d'abandonar Maleví i tornar a Constantinoble. Aleshores Plaerdemavida espia les relacions que van tenir Carmesina i Tirant.
L'Emperador abandona el castell iretorna a Constantinoble amb la seva filla i les altres donzelles. Els turcs tornen a la batalla un altra cop però aquesta vegada amb vaixells. Tirant arriba a Constantinoble amb el Gran Caramany i el rei de la sobirania India com a presoners. Estefanía i Diafebus, es casen i són ducs de Macedònia.
La Viuda Reposada està enamorada de Tirant, per això intenta separar a Carmesina hi ha Tirant.Plaerdemevida intenta separar a Carmesina i a Tirant, porta a Tirant on es banya Carmesina, el deixa amagat en una caixa y després el porta al llit de Carmesina amb Plaerdemavida enmig d’ells. Quan Tirant fuig es trenca una, Tirant no volia que l’Emperador ho sàpigues i s’inventa que es va caure del cavall. Hipòlit va passar quinze dies amagat a la habitació de l'Emperadriu mantenint relacions sexuals.Mentrestant Tirant i Carmesina es casen en secret. La Viuda Reposada va fer un plà per a separar a Tirant i Carmesina, va dir a Carmesina que Tirant estava a l’hort ella va veure a un home que va resultar ser el moro i ella sense saber-ne res el va besar i Tirant va veure que l’enganyava, per això Tirant va matar al moro.
Els turcs tornen a la batalla i Tirant ha d’anar. Però resulta quenaufragen a Barbària, només es salven un mariner, Plaerdemavida i un mariner.
Ja passat un temps, La Viuda Reposada, en sentir la noticia de que Tirant arribava a Constantinoble es suïcida. L'Emperador accepta la pau de cent anys a canvi de què el Soldà i el Gran Turc siguin presoners seus i que es desarmin. Ells accepten.
l'Emperador li concedeix a Tirant el títol de Cèsar de l'Imperi i la mà de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Poesia Catalana
  • Antologia De La Poesia Catalana
  • Traball Antologia de la poesia catalana
  • Antologia Poesia Catalana
  • Antologia de poesia catalana
  • Antologia De Poesia Catalana Resum I
  • Antologia De Poesia Catalana Vora La MAr
  • poesies catalanes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS