Poesia Noucentista

Páginas: 2 (427 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2013
LA POESIA NOUCENTISTA
La poesia noucentista es va caracteritzar per:
- La cura formal (mètrica i estrofes clàssics) i estilística (llengua culta i correcta).
- La sintaxi oracional complexa iequilibrada, de ressonàncies humanistes.
- La fredor i el distanciament per part del poeta respecte de l’objecte poetitzat, el qual no sembla provocar cap emoció sobre l’autor.
- La pervivència delmodel parnassià i simbolista, amb poètiques suggerents.
- Les ressonàncies clàssiques grecollatines i de la nostra literatura medieval.
-La reelaboració culta dels termes d’inspiració popular.

JOSEPCARNER
És el poeta noucentista més destacat. Als denou anys ja era llicenciat en Dret i Filosofia i lletres, participava assíduament als Jocs Florals i dirigia la revista Joventut. Escrivia articlesa La Veu de Catalunya, traduïa obres, escrivia teatre i era membre de la Secció Filològica de l’IEC. L’èxit d’Els fruits saborosos el va convertir en líder literari indiscutible. La seva obra poèticaestà repartida en quatre fases:
- Etapa d’iniciació (1896-1905). Són anys d’aprenentatge en què prova tots els gèneres. En poesia es pot veure la influència, en part, de Jacint Verdaguer i elModernisme. Publica el primer llibre de poemes El llibre de poetes.
- Etapa noucentista (1905-1924). És l’etapa més prolífica. Escriu Primer llibre de sonets , Els fruits saborosos i Segon llibre de sonets.Destaca la influència dels mestre de l’Escola Mallorquina Miquel Costa i Llobera i Joan Alcover.
Els fruits saborosos és una obra de molta perfecció formal i la més representativa d’aquesta etapa.En els devuit poemes de que consta ressegueix el pas de temps i així ens presenta les etapes de la vida simbolitzades en un fruit, els protagonistes solen tenir noms clàssics. La infantesa(representada amb les maduixes o les cireres) és l’etapa d’alegria però és falsa perquè ignora la realitat. La maduresa (simbolitzada per les taronges, figues o magranes) és l’etapa de plenitud, d’acceptació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La poesia noucentista
  • noucentismo
  • Narrativa noucentista
  • Poesía "La Poesía
  • Poesias
  • Poesia
  • poesia
  • poesias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS