Poesia trobadoresca

Páginas: 3 (598 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2011
2. La poesia trobadoresca
* Catalunya i Occitània
Els territoris catalans van experimentar grans transformacions a l'edat mitjana. Abans del segle IX hi havia nou comtats catalans vassalls delsmonarques francesos, per sota de Borrell II, desprès es van independitzar i el títol de comte es va convertir en hereditari.
La literatura trobadoresca va ser la manifestació més electa de lasocietat feudal. La literatura trobadoresca era elitista, hermètica i força convencional, en canvi, els burgesos plantejaven una poesia crítica, escèptica i realista. S'iniciarà, així el procés dedesprovençalització que va finalitzar al segle XV.
* La poesia trobadoresca
Va néixer a les corts occitanes a la primera meitat del segle XII. Poesia vulgar i de temàtica profana, va representar un grancanvi en vers l'anterior. Aquesta relacionada amb la vida de la noblesa en els castells medievals, estava molt lligada a la societat que la va crear: reflecteix les lluites i la problemàtica de l'època,els grans ideals i la religiositat del món medieval.
* Trobadors i joglars
Els poetes escrivien en provençal eren anomenats trobadors, autors de la música que acompanyava les poesies. Les obresdels trobadors solien ser difoses pels joglars.
* Estils i perceptives
Els nombrosos punts que tenien en comú els trobadors, s'en poden diferenciar dos grans grups, segons l'estil: poden sertrobar clus hermètic i obscur. O també poden ser trobar lèu senzill i clar. Tan les unes com les altres tenen unes normes molt estrictes de rima, de forma estròfica i temàtica.
* L'amor cortès
Latemàtica central de la poesia trobadoresca és l'amor. L'amor com els altres temes, reflecteix la societat feudal, les seves normes i la seva estructuració.
* Gèneres trobadorescos
Principalsgèneres trobadorescos
* La cançó: és de gènere amorós per excel·lència.
* La pastorel·la: és un diàleg que normalment té lloc en un camí.
* La dansa: és una composició amorosa que presenta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Poesia trobadoresca
  • Poesia Trobadoresca
  • Poesia trobadoresca
  • Poesia Trobadoresca
  • Poesia Trobadoresca
  • Poesia trobadoresca
  • poesia trobadoresca i més
  • La poesia trobadoresca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS