poesía

Páginas: 7 (1668 palabras) Publicado: 14 de enero de 2015






LA BAUHAUS
















NOM: SANDRA
COGNOM: BETINE KHELIF
CURS: 1r (B)BATX.
INDEX







LA BAUHAUS.............................PAG: 1-2-3
CARACTERÍSTIUQES DE LA BAUHAU:.PAG: 4
REPRESENTANSDE LA BAUHAUS:.....PAG: 5-6-7
CONCLUSIÓ...............................PAG: 8
WEB GRAFIA...............................PAG: 9















LA BAUHAUS
L’escola de la Bauhaus, creada l’any 1919, fundada per l’arquitecte Walter Gropius, va fusionar l’Escola Superior de Belles Arts i l’Escola d’Arts i Oficis de Saxònia. Aquesta creació va donar lloc a l’Escola Bauhaus, que vaser batejada com (la Staatliches Bauhaus que significa "Casa de la Construcció Estatal"), que va ser la primera escola d'artesania , disseny , art i arquitectura en la qual es va ensenyar disseny industrial, abans de que hagués si sorgit la Bauhaus. Abans l’escola era democràtica, sorgida en l’ambient socialdemòcrata de la República de Weimar, proclamada després de la caiguda de l’emperadorGuillem II.
L’arquitecte Walter Gropius (des de 1919-1928 ) la dirigí amb la intenció de crear una escola moderna d’arts plàstiques on es complementessin l’ensenyament teòric i el pràctic, les teories de l’avantguarda estètica amb el coneixement de les tècniques dels oficis tradicionals: l’objectiu era eliminar la separació entre art i producció industrial, entre l’artista i l’artesà. Seguint lametodologia "d’aprendre treballant" , els alumnes, després de fer un curs teòric introductori que impartia V. Kandinsky, aprenien a treballar la fusta, el metall, la ceràmica, i els teixits, i dissenyaven prototips de mobles, làmpades, teixits i elements de decoració que sovint es cedien per a ser fabricats industrialment.
L'existència de l'escola, al principi només ho sabien diversespersones, i mes tard van començar a venir mes gent hi ha matricular-se. El quadre de professors estava format, incloent l'arquitecte Johannes Itten, qui va donar unes paraules en la inauguració de l'Escola. Poc després, aquest professor s'encarregaria del curs preparatori que passarien els alumnes a l'inici de la cursa. Dins de l'escola, existien diversos tallers com enquadernació, fusteria, tèxtil,escultura, arquitectura, urbanització etc... Gropius va adoptar la idea de l'art com a resposta a les necessitats de la societat i per això va prendre els principis establerts per William Morris -escriptor i artesà anglès del segle XIX.
En 1923, es va celebrar la primera exposició de la Bauhaus i els alumnes van presentar tot tipus de maquetes d'habitatges. En aquesta mateixa data, es va construiruna casa familiar, de forma quadrada, amb diverses habitacions petites agrupades al voltant d'una major. Va ser batejada com( la Casa Sommerfeld) i va ser el primer gran projecte de la escola Bauhaus. Aquesta magnífica obra va ser al·ludida per diversos crítics. No obstant això, els conservadors designaven a l'escola com a "socialista" i va generar tota mena de protestes en contra. Addicionalment,regnava al país una crisi en l'àmbit polític, això va obligar a Gropius a tancar l'escola a l'abril de 1925.
Al mateix any l'escola es va mudar a Dessau, on es van obrir les seves portes mesos després de la seva clausurada a weimar. Els alumnes i el propi Gropius van dissenyar l'edifici, que era molt revolucionari i modernista, el qual comptava amb tres edificis en forma de" L "cadascun".Es van dur a terme grans festes a l'Escola ,generalment temàtiques (festa blanca, festa del metall, festa dels estels) i gairebé sempre de disfresses, en la organització i disseny es treballava durant setmanes. "Tenien com a objectiu promoure la relació entre la Bauhaus i els ciutadans. Ja que per aquell temps encara existien enemics de la institució i recolzaven el treball en equip i de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Poesia
  • Poesia
  • Poesia
  • Poesia
  • Poesia
  • Poesia
  • Poesía
  • Poesias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS