Poiete

Páginas: 5 (1036 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2014





CIÈNCIES PER AL MÓN CONTEMPORÀNI
ANALITZAR PROSPECTE I
CAPSA D’ESPIDIFEN



Iratxe Falguera Gil
1r Batxillerat C
28/1/2014




INTRODUCCIÓ
CONTINGUT DEL PROSPECTE
1.- Què és Espidifen i per a què s’utilitza.
2.- Codi nacional, sigles i cup del recinte
3.- Símbols
4.- Data de caducitat
5.- Presentació
6.- Prospecte
7.- Tipologia
8.- Indicacions
9.- Posologia10.- Contraindicacions
11.- Efectes secundaris
12.- Interaccions


1.- QUÈ ÉS ESPIDIFEN I PER A QUÈ S’UTILITZA
L’Espidifen és ibuprofeno (arginina), pertany al grup de medicaments anomenats antiinflamatoris no esteroideos (AINEs). Aquest medicament està indicat per al tractament de la febre, tractament del dolor d’intensitat lleu o moderada incluides les cefalees, el tractament de l’artritis(inflamació de les articulacions, habitualment de mans i peus), l’artritis remautoide juvenil, l’artrosi (transtorn de carácter crònic que dona lloc al mal de cartilàg), espondilitis anquilosante (inflamació que afecta a les articulacions de la columna vertebral), inflamació no reumática i la dismenorrea primària (menstruació dolorosa).
2.- CODI NACIONAL, SIGLES I CUP DEL RECINTE
El codi nacionalés 679427.2, que serveix per a l’identificació del farmac, les sigles són les següents: EFG (medicament genèric), el cup del recinte en aquesta capsa no hi és ja que quan la vaig comprar el farmacèutic ho va retallar per adjuntar-lo a la recepta d ela seguretat social. On apareix l’ A.S.S: Import reembolsat per la seguretat social.
I finalment el nom del laboratori i la seva direcció:
Zambon S.AMaresme 5.
Pol. Can Bernades-Subirà
08130 Sta. Perpètua de Mogoda, Barcelona.
3.- SÍMBOLS
En aquesta capsa hi han diferents tipus de símbols que podem observar a la següent fotografía:
O: significa que l’usuari sol ha de pagar una part de la recepta si va per la seguretat social o si és un tractament hospitalari. (En aquest cas recepta feta per la seguretat social)
+:significa que un copcaducat el medicament éspot reciclar.
4.- DATA DE CADUCITAT
Lot de fabricació: 327436
Data de caducitat: 11-2016.
5.- PRESENTACIÓ
L’Espidifen és presenta en forma de granulat per a solución oral de 600 mg cada sobre, sabor menta. Conté 40 sobres de granulat.
6.- PROSPECTE
Composició d’Espidifen 600 mg:
El principi actiu és Ibuprofeno. Cada sobre conté 600 mg (una dosi aproximadament de1.155 mg d’ibuprofeno arginina). Els demés components (expicients) són: L-arginina, aspartam: 50.00 mg/5 ml (E951), sacarosa 3.00g/5 ml, hidrogen carbonat de sodi, sacarina sòdica, aroma de menta i aroma d’anís.
7.- TIPOLOGIA
La acció que fa és antipirètica, analgèsica i antiinflamatòria.
Antipirètica: baixa la febre.
Analgèsica: calma tot tipus de dolor.
Antiinflamatòria: reduiex lesinflamacions.
8.- INDICACIONS
Com prendre Espidifen:
Els sobres de granulat d’Espidifen es preñen sencers i amb una quantitat suficient d’aigua.
Seguir les indicacions que el nostre metge ens farà sobre la duració del tractament amb ibuprofeno. No suspendre el tractament abans, ja que no obtindríem els resultats esperat. Tampoc allargar el tractament més del temps indicat pel nostre metge. Utilitzar ladosis més petita que controli el dolor i no es deu de prendre aquest medicament més del temps necessàri per a controlar els símptomes.
9.- POSOLOGIA
Laposologia es tindrà que adaptar en funció de la gravetat del transtorn i de les molesties del pacient.
Adults: en adults i adolescents d’entre 14 a 18 anys es prendrà un sobre de 600 mg cada 6 a 8 hores, depenen de la intensitat del quadre i dela resposta al tractament. En alguns procesos poden requerir-se dosis superiors però, es recomana no sobrepasar la dosis máxima diària de 2400 mg en adults i de 1600 mg en adolescents de 12 a 18 anys. En l’artritis reumatoide, poden requerir-se dosis superiors, però es rocomana no sobrepasar la dosis máxima diària de 2400 mg (4 sobres de granulat) de ibuprofeno. En la dismenorrea primària, es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS