Política para amador, anàlisis del llibre

Páginas: 5 (1248 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2011
Anàlisis del llibre Política para Amador de Fernando Savater

El llibre de Fernando Savater ens mostra una visió general de el que és la política, començant per la prehistòria fins al món modern tractant també temes tan importants com el fet de ser lliures , els nacionalismes , la guerra ...

Tot i que el llibre es digui “Política para Amador” Savater no fa una definició explícita del que ellentén per política en el llibre, però si que dona una resposta . Creiem que l’autor parla de la política, com el fet de que unes persones prenguin decisions per a tota la societat, la raó per la qual un col·lectiu es submisa a un altre, en l’època prehistòrica eren els caps de la tribu que guanyaven legitimitat per les seves aptituds , després van ser els seus fills que eren acceptats pel poble(sense tenir en compte els grecs y romans que van ser un parèntesis en règims polítics antics) i finalment quan el poble en va tenir prou de no tenir veu ni vot es va revelar , vam arribar als règims liberals i després a les democràcies.

Savater al llarg del llibre crítica molts temes que estan a l’ordre del dia a la societat actual , ara ens dedicarem a explicar-los una mica. Començarem perel que ens ha semblat més important i que a més a més és un dels motius pels quals molta gent a Catalunya es manifesta: Els nacionalismes. Quan l’autor del llibre parla sobre nacionalismes es posiciona en contra dels fanàtics nacionalistes , quan una persona pertany a un grup és molt perillós perquè fa que les creences polítiques es converteixin en una condició natural , i que es cregui quepertànyer a una nació es el més important, quan realment al nostre entendre, les nacions només van començar sent unes entitats metafísiques que un home s’inventava per ha dir que es pertanyia a un territori o un altre. Avui dia creiem que la nació ja no és tan important, no hem de concebre els països com a nació i pàtria , sinó com a “divisions territorials històriques que ara ens serveixen per a poderorganitzar-nos”, ja s’ha acabat dir soc Català , Español ... Sinó que tots som ciutadans de la terra. Els nacionalismes només són maneres maquiavèl·liques d’enganyar gent per tenir-la sota unes ideologies i objectius, perquè la condició natural d’una persona es ajuntar-se amb els membres que té a prop i rebutjar els de fora , per això el nacionalisme té nombrosos seguidors, però amb l’ús de laraó i d’entendre el món global hem de començar ha ser més tolerants i deslligar-nos de les cadenes patriòtiques.

Un tema molt lligat a els nacionalismes , és el racisme , aquelles persones que creuen ser d’una rasa superior a les altres , com els nazis ... El racisme és més que el rebuig a la gent d’altres llocs , tot i que hi ha racistes sense escrúpols, la majoria de gent tendeix a ser noracista , sinó xenòfoba , tenen por de la gent que ve de fora. Com dèiem abans sinó es creu en una nació i ens tractem tots per igual , sense prejudicis i amb tolerància , això deixaria de ser un problema. Una cosa molt hipòcrita que tendeix a fer la societat es acceptar els forasters rics de manera diferent als que són pobres , en aquest sentit ens posicionem totalment en contra , hauria de ser alrevés , no pretenc fer ètica però el correcte com a principi d’igualtat entre els homes seria ajudar als pobres i no rebutjar-los per donar-los oportunitats de millorar les seves condicions de vida i no aprofitar-se dels més rics. Que te a veure això en política , tot i que no ho menciona Savater en el llibre, la immigració intolerada pels habitants autòctons crea una gran segregació social que a lallarga es converteix i es molt perillós, en la no acceptació per norma i que s’entengui com a natural, que visquin apartats dels llocs on viuen normalment els habitants del país , que òbviament tenen més recursos.

Savater també parla de llibertats en l’àmbit de la societat i parla d’un gran problema. Aquell ciutadà que té por a la seva llibertat, es a dir que accepta les lleis per no tenir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis del texto de savater "politica para amador"
  • Análisis Política para Amador
  • Análisis De "Política Para Amador"
  • Reseña de politica para amador
  • Politica Para Amador
  • Politica Para Amador
  • Política para amador
  • politica ´para amador

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS