POLIEDROS

Páginas: 2 (477 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2014
assassinats, tractament dels esclaus,...

Les lleis d'Hammurabi expressen tot el rigor i la severitat d'unes institucions coercitives, per tal de preservar de totes passades l'autoritat il'ordre social de l'estat, que no vacil·len a aplicar la "llei del talió" i la pena de mort als delictes comesos, en particular, per les classes menys afavorides. La mostra de lleis que recollim aquíés prou eloqüent sobre la noció i la categoria del càstig aplicat a les distintes classes socials, que difereixen considerablement d'acord amb el rang de la víctima.
Aquí teniu alguns dels articlesd'aquesta llei que reflecteixen la duresa de les penes:

195: Si un fill colpeja el seu pare, se l' amputarà la ma.
196: Si un senyor destrueix l'ull d'un membre de l’aristocràcia, es destruirà elseu ull.
197: Si trenca l'os d'(un altre) senyor, se li trencarà el seu os.
198: Si rebenta l’ull d'un plebeu o trenca 1'os d'un plebeu, pagarà una mina de plata.
199: Si rebenta l'ull del subalternd'un senyor o trenca l'os de del subaltern d'un senyor, pagarà la meitat del seu valor.
200: Si un senyor desprèn d'un cop una dent d'un senyor del seu mateix rang, se li desprendrà d'un cop una deles seves dents

Activitat, contesta a les següents preguntes:

Creus que aquestes lleis que apareixen al codi d'Hammurabi són justes? Donen a tothom els mateixos drets? Raona la teva resposta.Creus que les lleis fan falta perquè funcioni bé una societat? Què passaria a la societat si no existissin les lleis? Raona la teva resposta.
 
 
LA VIDA QUOTIDIANA A EGIPTE

L’antic Egipteera una societat molt desigual, estructurada en forma de piràmide, integrada per diversos grups que tenien condicions de vida i ocupacions molt diferents.
A dalt de tot hi havia el rei o faraó, quesimbolitzava la unitat del país i gaudia d’un poder absolut al ser l’amo i senyor de les terres i de les persones. El faraó concentrava a les seves mans tots els poders: dictava les lleis,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • poliedros
  • poliedros
  • poliedros
  • POLIEDROS
  • Poliedro
  • poliedros
  • poliedros
  • Poliedros

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS