Poliomielitis

Páginas: 5 (1156 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2011
Poliomielitis
Malaltia:
La poliomielitis és una malaltia infecciosa aguda causada per 3 serotips del virus . El poliovirus pot atacar el sistema nerviós i destruir les cèl·lules nervioses del control dels músculs. Com a conseqüència, els músculs afectats deixen de complir la seva funció i es pot arribar a una paràlisi irreversible. En casos greus, la malaltia pot conduir a lamort. La poliomielitis afecta principalment a nens menors de tres anys, però pot donar-se en nens més grans, fins i tot en adults.
Síndrome Postpoliomielitis (SPP):  és una complicació que es pot donar en les persones que van patir la malaltia fa 10 - 40 anys. La síndrome post-pòlio és definit avui dia com una afecció neurològica les alteracions principals consisteixen en debilitat muscular progressiva, amb pèrduade la funció, acompanyada de dolor, sobretot en músculs i articulacions, així com atròfia muscular, problemes respiratoris, que els porten, fins i tot, fins a la mort; dificultats en deglució i intolerància al fred.

Organisme causant:
La poliomielitis és causada per la infecció amb un membre del gènere Enterovirus'' conegut com a poliovirus (PV). Aquest grup de virus  prefereix habitaral tracte gastrointestinal.
La seva estructura  es compon d'un únic genoma d'ARN positiu tancat dins de la càpsida.
Les proteïnes de la càpsida permeten als poliovirus
infectar diversos tipus de cèl·lules. S'han identificat tres serotips de poliovirus. Cadascun amb una proteïna de la càpsida lleugerament diferent.

Virus del tipus I Virus del tipusII(Esquerra) i del tipus III(dreta)

Contagi:
En àrees endèmiques, els poliovirus salvatges poden infectar pràcticament tota la població humana. El  període d'incubació, sol ser d'entre 6 i 20 dies, amb una variació màxima d'entre 3 i 35 dies. Les partícules víriques són excretades amb els fems durant diverses setmanes després de la infecció inicial. La malaltia es transmet principalment per viafecal-oral, quan s'ingereixen aliments o aigua contaminats.  La polio és especialment contagiós entre 7-10 dies abans i 7-10 dies després de l'aparició dels símptomes, però la transmissió és possible mentre el virus romangui a la saliva o la femta.
Els factors que augmenten el risc d’infecció per polio que afecten la gravetat de la malaltia inclouen la immunodeficiència, la malnutrició, l’activitatfísica immediatament després de l’inici de la paràlisi, lesions dels músculs esquelètics degudes a la injecció de vacunes o agents terapèutics i l'embaràs. Tot i que el virus pot travessar la placenta durant l'embaràs, no sembla que el fetus estigui afectat ni per la infecció materna ni per la vacunació contra la polio. Els anticossos materns també travessen la placenta, proporcionant una immunitatpassiva que protegeix l’Infant de la infecció per polio durant els seus primers mesos de vida.

Símptomes:
Hi ha 3 patrons bàsics d’infecció per poliomielitis:

* Infecció Subclínica: (les persones amb aquesta infecció podrien presentar símptomes durant 72 hores o més)

- Mal estar general
- Mal de cap
- Febre lleu
- VòmitsNens que presenten la infecció del virus.
La poliomielitis clínica afecta el sistema nerviós central (cervell i medul·la espinal) i es divideix en les formes no paralítica i paralítica.

* Poliomielitis no paralítica: (els símptomes duren entre 1 a 2 setmanes)

- Dolor d’esquena i lumbago
- Diarrea- Dolors a les cames
- Febre moderada
- Rigidesa muscular
- Espasmes en qualsevol àrea del cos
- Vòmits
- Erupcions o lesions a la pell

* Poliomielitis paralítica:

- Febre de 5 a 7 dies abans d’altres símptomes
- Dificultat per respirar
- Sensacions anormals (sense perdre la sensibilitat) en una àrea
- Estrenyiment
- Dificultat a l’hora de començar a orinar
- Baveig
-...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Poliomielitis
  • Poliomielitis
  • La Poliomielitis
  • poliomielitis
  • Poliomielitis
  • Poliomielitis
  • Poliomielitis
  • Poliomielitis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS