Politica monetaria de los estados unidos

Páginas: 14 (3407 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2011
Introducció a la Macroeconomia

LA CRISI FINANCERA ALS ESTATS UNITS I LA SEVA POLÍTICA MONETÀRIA

EVOLUCIÓ DELS INDICADORS ECONÒMICS

PIB Creixement del PIB

[pic]

El PIB és un indicador econòmic que ens indica nivell de producció d’un país en un determinat temps. Els Estats Units tenia un PIB de12 579 700.0 en 2005 i va a passar a 14 296 900.0 el 2008, a partir d’aquest any el país pateix una baixada de producció fins el 2009, com podem veure en el gràfic. Durant aquest any el govern va dur a terme diferents polítiques que han fet que la producció aconsegueixi augmentar en els últims anys.

Tanmateix el creixement del PIB ha anat disminuint progressivament fins el 2009, que va patir undecreixement del -2.4%; a partir d’aquest any va tornar a créixer.

INFLACIÓ

La taxa d’inflació ens indica el creixement dels preus en una economia durant un any. Als Estats Units aquesta taxa ha presentat moltes variacions durant el 2005 fins el 2010. Primerament durant el 2005 fins el 2006 ha hagut una davallada i l’any següent a tornat ha augmentar. A partir del 2007 la inflació passa de 4.3%al 0.09% el que vol dir que els preus es van depreciar durant aquest període. En el 2009 la inflació torna a pujar, però amb el objectiu de que els preus siguin constants.

TAXA D’ATUR

La taxa d’atur indica el tant percent de la població activa que es troba desocupada. Als Estats Units veiem com la taxa es manté entre el 4,5 i al 5% durant els períodes del 2005 fins el 2008, any en que vacomençar a augmentar significativament fins a arribar al 9,4% al 2010.

CONFIANÇA DEL CONSUMIDOR

Ens permet informar-nos de quina serà la despesa del consumidor per la seva percepció actual i futura.

Veiem com clarament al començar la crisis la confiança disminueix considerablement.

TIPUS D’INTERÈS

Ens indica quin es el preu del diner i la compensació que rep per als préstecs. Observemque durant el 2005-2007 el tipus d’interès es manté constant en el 5,2%, a partir del 2007 (inici de la crisis) aquest interès baixarà fins a arribar al 0.25% el 2009. Aquest indicador és clau per l’estudi de la nostra política monetària.

ENDEUTAMENT DEL GOVERN CENTRAL

Aquest és un indicador que ens mostra el nivell de despesa del govern. Veiem clarament com a partir del 2007 al governcentral dels Estats Units comença a endeutar-se encara més, segurament com part de la seva política fiscal.

INICI CRISI FINANCERA

2006
- Esclat directe degut al col·lapse de la bombolla immobiliària als Estats Units.
2007
- Crisis de les hipoteques subprime ( orientada a clients amb escassa solvència i, per tant, amb un nivell de risc d'impagament. L'elevació progressiva dels tipusd'interès i un increment natural de les quotes d'aquesta classe de crèdits van fer augmentar la taxa de morositat i el nivell d'execucions.
2008
- Inici de les repercussions de la crisis hipotecària i creditícia contagiant-se al sistema financer estatunidenc provocant una crisi de liquiditat.
- Seguit de mesos de debilitat i pèrdua de llocs de treball el fenomen va col·lapsar causant lafallida de mig centenar de bancs i entitats financeres. Aquest col·lapse va arrossegar als valors borsaris i la capacitat de consum i estalvi de la població.
- Els problemes es van agreujar amb la fallida de diverses entitats financeres relacionades amb el mercat de les hipoteques immobiliàries, com el banc d'inversió Lehman Brothers, les companyies hipotecàries Fannie Mae i Freddie Mac ol'asseguradora AIG.

RESERVA FEDERAL DELS ESTATS UNITS (USA)

The Federal Reserve, the central bank of the United States, is a federal system composed of a central governmental agency--the Board of Governors--and 12 regional Federal Reserve Banks.La Reserva Federal, banc central dels Estats Units, és un sistema federal integrat per un organisme del Govern central (la Junta de Governadors,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unidad Monetaria
  • Unidad Monetaria
  • Que es política monetaria
  • Politica Monetaria
  • Politica Monetaria
  • politica monetaria
  • Política monetaria
  • Politica monetaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS