Politica

Páginas: 8 (1993 palabras) Publicado: 24 de abril de 2011
PAC1 política educativa

En la societat en la que vivim en l’actualitat hem de basar cada una de les nostres accions en els valors que han estat establerts, per certs individus o institucions, i regir les nostres interacció cap allò que ha estat decidit.

Personalment i centrant-nos més en l’ educació, no es tracta només d'educar i educar-se al llarg de tota la vida sinó d'una veritablefusió entre l'educació i la vida. L'educació no és una preparació per a la vida sinó que és la mateixa vida. Aquesta perspectiva trenca les parets de les aules per permetre que l'escola penetri a l'entorn i l'entorn penetri a l'escola.

Vivim en una societat en la que cada dia la pèrdua de valors reflecteix cada vegada més les mancances i la necessitat d’efectuar una revisió en tots els aspectes;social, educacional, econòmic... per tant, per les característiques i mancances que presenta la nostra societat penso que és inevitable parlar i definir uns conceptes com eficiència, equitat, excel·lència i llibertat.

És important reflexionar sobre la naturalesa de la política educativa i sobre del que ella s’espera. L’objectiu d’aquestes és el desenvolupament de les actuals i següentsgeneracions. Si bé les polítiques educatives estan condicionades per altre polítiques (econòmiques i altres realitats socials).
L’objectiu central llavors són els aprenentatges futurs, possibles en una societat determinada. Perquè els homes som capaços d’aprendre a ser millors, crear possibilitats, de cercar maneres diverses de com aprendre i assolir valors. Per aquest motiu l’objecte de la políticas’estén més allà de les possibilitats de la intel·ligència i la convivència i ètica social.

Valors com l’eficiència a l’hora de dur a terme la nostra actuació davant una política educativa, la equitat, tenint present la noció d'igualtat, especialment en relació amb l'educació, han anat evolucionant des de la noció del dret igual de tots a la instrucció, cap a la recerca de la igualtat de fet,posteriorment cap a la igualtat d'oportunitats i la democratització de l'escola i, més recentment, cap a la dotació de possibilitats iguals a cadascú per viure plenament la pròpia existència i ser acceptat en la diferència. L’excel·lència que vetlla pel bé i la cerca de la millor possibilitat per la persona i la llibertat donant la possibilitat de buscar per diferents camins, fan que siguifactible la iniciació del procés per a la resolució de la política educativa sorgida pes canvis produïts en la societat en què vivim.

En aquest sentit l'educació és una mesura central per a la cohesió social, tant perquè és un instrument de cohesió social com perquè és també la mesura que ens serveix per avaluar si existeix una ruptura -distància greu entre els membres que actuen.

Lesdecisions que prenem es basen en els valors que tenim inserits i de la mateixa manera aquestes decisions produeixen uns efectes en la nostra societat, i més concretament, en el nostre entorn més proper. Tal i com es comenta a l’inici del mòdul, els valors són decisions personals que van en funció d’allò que tu has après al llarg de la teva vida.
Així doncs, aquest fet també afecta de manera directa enles diferents polítiques públiques i en conseqüència a les educatives ja que aquestes estan estretament relacionades. Quan es formula un política és perquè hi ha la necessitat de resoldre algun aspecte que no està funcionant bé. D’aquesta s’espera que hi hagi uns efectes que poden ser tant positius, on hi ha una solució que dóna bon resultat o bé negatius, s’ha aplicat una política però no s’hasolucionat el problema.

ASPECTES REFERENTS A LES LECTURES

Donats als canvis profunds produïts en la nostra societat, d’un temps enrere fins a l’actualitat, han fet que hi hagi disconformitat i malestar amb els sistemes educatius i molts agents que treballen en el món educatiu es qüestionin certs aspectes. Els canvis de valors de la societat, les noves tecnologies i l’arribada massiva de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Polita Lo Politico
  • Politica y las politicas
  • Politica y Politico
  • La politica y lo politico
  • La política y lo político
  • lo politico y la politica
  • Politica
  • Politica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS