politica

Páginas: 4 (927 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2014
1. En aquesta activitat treballarem amb les dades de l’Eurostat i del BCE. Estudiareu conjuntament les decisions de política monetària i l’evolució de l’economia des de gener de 2008 fins a finalsde 2012. Primer, cal que obtingueu les taxes de creixement intrimestral de la zona euro a partir de les dades del PIB real (volumes) que trobareu a la pàgina d’Eurostat:


a Elaboreu un gràfic delínies amb les dades obtingudes del PIB i del tipus d’interès.


b Analitzeu l’evolució del tipus d’interès establert pel BCE i l’evolució del PIB real a la zona euro i redacteu un petit informe(entre 500 i un màxim de 700 paraules) on hi consti com a mínim:
El tipus de política monetària que va dur a terme el BCE dins del període d’anàlisi
Els arguments que va donar en el seu dia el BCE permodificar els tipus d’interès. Podeu consultar-los a les rodes de premsa del president del BCE:
http://www.ecb.europa.eu/press/pressconf/2014/html/index.en.html
Si la política monetària va tenir elsefectes esperats sobre l’activitat econòmica de la zona euro i/o si en algun moment es va trencar la línia de transmissió.

https://www.ucm.es/data/cont/docs/518-2013-11-15-Crisis.pdf

2. Llegiul’article de J. E. Stiglitz que us hem proporcionat i contesteu a les següents preguntes.

a) L’article parla d’unes taxes d’atur per sobre el 20%. Busqueu les dues darreres taxes d’atur trimestraldesestacionalizades (Seasonally adjusted data) de l’economia espanyola i de la zona euro (Euro area 18 countries) que ha publicat Eurostat. En quina situació es troba Espanya respecte al conjunt de lazona euro?


b) L’autor indica que cap país ha restaurat la prosperitat mitjançant l’austeritat. Tot i que històricament en alguns països les exportacions han ajudat al millorar la demandaagregada. Busqueu i presenteu en un quadre les dades del PIB i dels components que generen demanda agregada: consum famílies, despesa pública, Inversió (FBK) i exportacions, de l’economia espanyola des...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Polita Lo Politico
  • Politica y las politicas
  • Politica y Politico
  • La politica y lo politico
  • La política y lo político
  • lo politico y la politica
  • Politica
  • Politica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS