Politicas de recontrución despues de la 1º GUERRA MUNDIAL

Páginas: 3 (679 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2014
LES POLÍTIQUES DE RECONSTRUCCIÓ DESPRÉS DE LA 1ª GUERRA MUNDIAL I LA 2ª GUERRA MUNDIAL

La 1ª Guerra Mundial (1914-1918) y 2ªGuerra Mundial (1939-1945) van ser tandevastadores, que al finalitzar els conflictes, es van tindre que aplicar una sèrie de reformes per a reconstruir el mapa social que havia quedat fet a trossos.
Així doncs, la 1GM finalitzava mitjançant lasignatura del tractat de Versalles, el qual es va elaborar partit de la base que Alemanya era responsable del conflicte i li van imposar duríssimes sancions. Destacant, el fet que li demanaven que pagaratots els danys que es van causar a la població civil aliada i als seus béns. Davant d’aquesta situació la societat Alemanya vivien d’una forma precària, i van començar a tindre popularitat elssectors més radicals ( Partit Nazi, de Hitler). Però no sols a Alemanya, sinó a les altres regions perdedores de la guerra, així prompte els sistemes liberals coexistiran amb el feixisme.
Lesreestructuracions de Europa van ser:
- La modificació de les fronteres Europees, dibuixant un mapa nou, es van desmembrar grans imperis i es van formar nous estats ( Polònia, Finlàndia,Estònia,Letònia,Lituània,Iugoslàvia i Hongria) , Alemanya ha de cedir Alsàcia-Lorena i el Sarre a França .Fou una reconstrucció conflictiva, ja que no s’havia respectat els factors econòmics ni socials. Es van repartir elsterritoris mirant el seu benefici individual, no conjunt.
-D’altra banda, els efectes econòmics de la guerra van debilitar les economies dels països europeus les quals van demanar ajuda als EUA,que elsva fer préstecs, no obstant, hi havia dificultats per tornar els préstecs. Ens trobàvem davant la crisi de postguerra, amb una inestabilitat financera, atur elevat i amb un augment delproteccionisme comercial que a provocar la impossibilitat de l’expansió del mercat internacional. Fins 1925 no es començarà a veure un desenvolupament econòmic, el qual no va durar molt, a causa del Crack...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1º GUERRA MUNDIAL
  • Consecuencias 1º guerra mundial
  • 1º Guerra Mundial
  • Causas 1º Guerra Mundial
  • 1º Guerra Mundial
  • 1º Guerra Mundial
  • Consecuencias De La 1º Guerra Mundial
  • 1º Guerra Mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS