Politiques de màrqueting

Páginas: 6 (1483 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2012
GESCO Grau Superior Jaume Bertran i Hernàndez






1) Entrevista KH7:


En el 1949 Jaume Lloreda va crear KH Lloreda, empresa que es dedicava al revestiment de peces de metall i joies. Abans de revestir-les tenien que netejar-les així que en el 1977 van crear un producte molt potent que només s’utilitzava en la factoria. Pràcticament la activitat d’aquesta empresa es va veurecentrada a comercialitzar aquest producte. Aquest producte els hi va permetre una expansió molt rellevant. Avui en dia KH Lloreda compta amb una gran gama de productes que serveixen per netejar des de la vitroceràmica, el forn, la fregidora fins a la neteja de taques. Josep Maria Lloreda president i fill del fundador es el primer entrevistat. En el 1994 després d’una anterior crisis van decidirreorientar l’activitat de la empresa i la van reciclar per a dedicar-se fonamentalment a produir un producte de neteja que fins ara només l’havien utilitzat per a treballs interns en la fàbrica per a varis sectors. Els hi ha anat molt bé ja que ara facturen 15 vegades més que abans de la reorientació. Tota la responsabilitat de la empresa va recaure a Josep Maria Lloreda quan tenia 40 anys, ell vatindre la idea d’aquest canvi radical juntament amb tot el equip. La idea de utilitzar el producte per a cobrir varis sectors li va donar la seva mare, ella l’utilitzava per a netejar la “campana” de la cuina ja que li anava molt bé per a la seva eficàcia per a la neteja per ser un producte molt potent. Gràcies al “boca a boca” amb les veïnes va aconseguir que totes les veïnes l’utilitzessin.Llavors ell es va plantejar el per que no comercialitzar-lo per a més d’un ús i va veure que el producte funcionava molt bé amb la llar. Mes endavant van anar treien productes específics per a cada necessitat però amb una única i simple diferència i es que ja s’havien que funcionava bé per els comentaris de la gent.
L’origen del nom KH7 bé de l’ordre d’una fórmula:
K= DISOLVENT
H= DETERGENTI OLI DE COCO
7= EN LA 7ª PROVA VA FUNCIONAR.
També va comentar com influeix una bona col·locació dels productes dins d’un lineal per exemple: el mes recomanable es col·locar els productes a la alçada de la mà i de la línia dels ulls (1,50-1,70). De fet les empreses lluiten per aconseguir col·locar els seus productes en aquesta franja. Comenta que col·locar-los en aquesta franja es te quepagar diners a no ser que sigui un producte com KH-7 amb molta rotació que te el lloc garantit i no paguen. Venen quasi 20 milions d’unitats al any i tenen un 65% de quota de mercat.
La imatge d’una empresa depèn molt de com la transmetis mitjançant campanyes publicitàries que serveixen per explicar les utilitats i característiques generals del producte. Hi ha un fet que també els ha ajudatmolt i es que són espònsor del Dakar. Un altre fet que ajuda es el boca a boca. L’últim anunci eròtic a servit per associar la necessitat de satisfer les necessitats bàsiques i que millor que satisfer-les amb la cuina neta i brillant. Aquesta campanya la va escollir el director de cine Viguesluna per que hi havia molta química tan en el producte com en l’anunci. Aquesta campanya va ajudar a créixerun 8,8% de ventes respecte a l’any passat.




2)Entrevista galetes Gullón:


En el 1904 el fundador Manuel Gullón va posar en funcionament un forn pastisser en Aguilar de Campoo, Palència. Avui en dia han tingut una estratègia de internacionalització i reinversió ja que arriba a 84 països de tot el món convertint-se en un dels principals fabricants de galetes en Espanya. En 2011van facturar 174 milions € tot i que hi ha crisi. Josep Lluis Arranz a estat a Aguilar de Campoo i explica que tota la gent del poble ja esta acostumada però que la gent que bé a visitar-lo per primera vegada diuen que es un lloc màgic que olora a galeta. Bernardo Callón es un treballador jubilat que ha treballat 20 anys a l'empresa i que viu a Aguilar de Campoo. Ell a vist crèixer als fills del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • politiques de marqueting
  • Introducció Al Màrqueting 1 Trimestre Polítiques De Mk
  • Politiques del Marqueting, 1r Trimestre
  • Márqueting
  • marqueting
  • Marqueting
  • Marqueting
  • Marqueting

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS