Politiques eductives

Páginas: 5 (1053 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2012
2 b - A partir dels valors que poden orientar les diferents polítiques educatives: eficiència, equitat, excel·lència i llibertat (al glossari del primer mòdul trobareu definits aquests valors).
En la conferència del Marc d’Acció a Dakar es proposa un conjunt de valors per aconseguir una educació universal per a tots els individus.
Un dels valors que promou aquesta conferència és l’equitat.S’acorda que tots els individus siguin del sexe, raça, país d’origen, etc, tenen el dret a una educació pública de qualitat, gratuïta i obligatòria. S’ha d’oferir la oportunitat a totes les persones d’arribar i mantenir un nivell correcte d’aprenentatge sense fer diferències entre subjectes.
Un altre aspecte que es comenta en el text, té com a objectiu reduir l’alt nombre d’analfabetisme entre elsciutadans i promoure un aprenentatge funcional i significatiu que els permeti un bon desenvolupament i creixement personal. L’excel·lència, en aquest sentit dóna més èmfasi a aquest treball i no pas a tenir un alt nombre de continguts instrumentals. La verdadera importància és aprendre a utilitzar-los, relacionant la part teòrica amb la resolució de situacions del dia dia.
Un dels valors que espromou en aquest fòrum és la llibertat. Una de les pròximes metes fixades és elaborar noves ofertes educatives que permetin arribar a tot l’alumnat, com també, augmentar el nombre d’alumnes amb estudis superiors, incloure els infants amb necessitats educatives especials en els centres ordinaris i garantir l’accés als estudis mitjançant l’ús de les noves tecnologies.
Finalment, per aconseguir ipromoure el valor de l’eficiència es fa una demanda a la solidaritat internacional per dotar amb recursos, tant mitjans econòmics com personals a aquells països en vies de desenvolupament. D’aquesta manera es podran aconseguir les condicions bàsiques que permetin aconseguir l’objectiu fixat en la Declaració Universal dels Drets humans : tota persona té dret a l’educació.

El següent document acomentar, és una conferència a càrrec del professor Tiana. Aquest escrit es centra en el sistema educatiu del nostre país. Fa referència a les mancances i carències que hi ha actualment en els valors exposats.
Tiana argumenta que hi ha un malestar en el valor de l’excel·lència. La transformació continua de la societat i del comportament dels ciutadans han generat canvis necessaris en el sistemaeducatiu. L’objectiu és construir coneixements que permetin desenvolupar-se i donar resposta davant dels canvis que apareixen a la vida. Com argumenta Delors hem de plantejar una educació basada en els quatre pilars: aprendre a conèixer, aprendre a fer, aprendre a viure junts i aprendre a ser. Deixant més de banda els models formals i cercar altres formes d’aprenentatge que promoguin l’educació com unaorganització global
El valor de la llibertat, cada vegada s’està eixamplant més. Es considera l’aprenentatge com un procés continu que es duu a terme al llarg de la vida. Per aconseguir-ho, cal donar l’oportunitat als ciutadans d’una oferta educativa de qualitat i diversificada.
Un valor que cal treballar és l’equitat. Tot i les constants demandes sobre el canvi en el sistema i l’organitzacióeducativa encara es continua en gran part el model habitual i tradicional, dificultant la flexibilitat dels ensenyaments i del currículum. Això demostra que avui en dia encara no estem del tot preparats per atendre de la millor forma possible a la diversitat ( immigració, alumnes amb discapacitats , multiculturalitat, etc). I per acabar l’autor exposa la situació del valor de l’eficiència. Per aell la inversió financera i personal que es duu a terme no és suficient i no està ben utilitzada per tal de millorar la qualitat de l’educació.

3 – Presenteu breument un cas, real o hipotètic, de política educativa descrivint dues de les fases que travessa: la identificació del problema i la formulació de solucions.
A continuació es planteja un cas real que fa referència a les Orientacions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Politiques de màrqueting
  • Les Identitats Polítiques
  • Politique d'innovation
  • Politique Structurelles
  • Discours politique
  • Politiques de màrqueting
  • Politiques mk
  • Polítiques habitatge

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS