polla

Páginas: 2 (478 palabras) Publicado: 9 de abril de 2013
GANDHI





















Chic Gallur, Marc 3-C
1.- Biografía de Gandhi
Cap figura de la història índia ha estat tan coneguda fora de l'Índia com Gandhi. El seu nomquedarà unit a la recerca d'una actitud moral capaç de substituir la violència.
Va néixer el 2 d'octubre de 1869 a l'estat de Porbandar a l'Índia. Als set anys va ser enviat a una escola primària enRajkot i després, als deu anys va entrar a l'escola secundària de Kathiawar sense destacar de la resta dels alumnes. Procedia de la classe mitjana hindú, de la casta dels comerciants (Banya) de Gurajart:en la infància va ser influenciat per l'atmosfera piadosa de la casa paterna. A l'edat de 13 anys i amb el previ acord dels seus pares, Gandhi es va casar amb una nena de la seva edat, Kasturbai, ambla qual va tenir als seus quatre fills.
Gandhi va estudiar lleis a Londres i va tornar a l'Índia el 1891 per exercir la seva professió. En aquest país, on regnava una atmosfera d'odi racial, conèixerl'experiència humiliant de ser discriminat pel seu color bru. Gandhi, durant vint anys, va lluitar en pro dels drets dels seus compatriotes oprimits i d'aquesta manera es va convertir en polític. Del'experiència personal del sofriment i de la lectura de textos religiosos indis, de la Bíblia, de Tolstoi, de Thoreau i de Ruskin va extreure els principis de la seva concepció religiosa, que li vanproporcionar els seus mètodes d'acció política.
Ja des de molt aviat, Gandhi odiava la separació en castes que existia al seu país, principalment s'oposava al cruel maltractament cap als pàries, elsqui eren cridats els "intocables.
Gandhi, va ser assassinat el gener del 1948 per un nacionalista hindú que va considerar responsable de la partició del país

2.- On va néixer? Quan? La seva famila?Que va estudiar?
- A la india
- 2 de Octubre de 1869
- El seu pare Karamchand Gandhi, la seva mare Putlibai i la seva esposa  Kasturba Makhanji
- Va estudiar dret a Londres
3.- Quina va ser la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pollos
  • pollo
  • pollo
  • pollo
  • POLL
  • pollo
  • pollos
  • pollo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS