Política Catalana

Páginas: 10 (2399 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2012
PAPER MÒDUL INSTITUCIONAL | 2012
|
En aquest document es fa esmena a les principals accions del govern de CiU en l’àmbit pressupostari així com les seves polítiques per estimular el creixement dels ingressos i PIB dels país. Tanmateix la percepció del ciutadà a aquestes mesures i la seva influència alhora de decidir el vot. | Propostes en matèria d’Economia pel Govern |

CARLOS SÁNCHEZPÉREZ
alguiendificildeolvidar@gmail.com
www.buscandomiobama.com
CARLOS SÁNCHEZ PÉREZ
alguiendificildeolvidar@gmail.com
www.buscandomiobama.com

ÍNDEX

CONTEXT: QUÉ ES TROBA CIU AL 2010?……………………….……………………… pàgina 2
EL PRIMES PAS: AUSTERITAT……………………………….………………………………. pàgina 3-4
PLA DE REFORMES PER A 2012 - 2014………………………………………………….. pàgina 5-6
LA LLEIÒMNIBUS…………………………………………………………………………..…….. pàgina 7-8
PERCEPCIÓ DEL CIUTADÀ……………………………………………………………..……… pàgina 9
FONTS D’INFORMACIÓ...……………………………………………….…………………….. pàgina 10

CONTEXT: QUÉ ES TROBA CIU AL 2010?
L’any 2010 el PIB mundial va créixer un 5% segons l’FMI (abril) i, deixant enrere l’etapa de crisi més intensa dels darrers cinquanta anys. Però la recuperació de l’activitat econòmica va ser desigual. Els països emergents, USA i Japó van ser les cares positives d’aquest creixement. Encanvi, a l’Eurozona, el creixement va ser dèbil, reflectint en gran mesura les fortes tensions financeres que van patir alguns del seus membres i que van obligar els governs de la zona euro i el BCE a prendre mesures excepcionals com ara la creació d’un fons (la Facilitat Europea d’Estabilització Financera) per rescatar els països en dificultats i la intervenció activa en els mercats de valors perevitar que les tensions en els mercats. En aquest context, l’economia catalana va créixer un 0,1%, un resultat modest, que trenca però dos anys consecutius de caigudes de l’activitat.

Amb una economia on el descens començava a deixar de ser la pauta, el canvi de Govern va ser inevitable. Els motius? Un cansament de la gent enfront els partits que governaven i un fet més tangible que va serl’increment de l’atur. Potser el país començava a veure els famosos “brots verds” però la gent tenia la percepció que en un futur a curt termini la seva feina es veuria en perill (i raons no els hi faltaven).

Tot i els resultats dels números de Catalunya, el nou govern entrant de la mà del senyor Artur Mas va optar per una política de retallada de la despesa pública amb el pretext d’austeritat.L’objectiu que van comunicar era el de tenir els mateixos números que a 2008, on la qualitat de les institucions publiques era ja molt bona. Desfer el treball, o males decisions, del govern socialista i els seus socis.

Quines són les pautes a seguir durant aquests 4 anys seguits? A continuació, els trets més significatius en matèria politico-econòmica del govern de CiU. Tant en despesa pública com eningressos i reactivació del sector privat.

EL PRIMER PAS: AUSTERITAT
Els comptes de 2011 s’aproven després de la pròrroga pressupostària deguda a la convocatòria electoral del novembre de 2010. Aquests pressupostos van estar marcats pel context econòmic i per la situació de les finances de la Generalitat.
Punts claus per a 2011:
1. Reducció d´ un 10% la despesa no financera i nofinalista per tal de reconduir els comptes de la Generalitat.
2. Prioritat: garantir la sostenibilitat de l’Estat del Benestar. El pes de la despesa social representa un 70% del pressupost dels departaments, un 3% superior al 2010.
3. El dèficit serà un 30% inferior al del pressupost liquidat de l’any 2010
4. L’ICF ajudarà a las pimes a obtenir crèdit per valor de 2.200 milions d’euros
5.L’economia catalana continua el camí de la recuperació amb un creixement estimat del PIB del 0,9%
Massa despesa social
El govern de la Generalitat va posar l’accent en els serveis essencials de l’estat del benestar augmentant el percentatge de recursos destinats als departaments de Salut, Ensenyament i Benestar Social i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la politica catalana
  • Catalanismo político-Resumen
  • “La Identitat Catalana: Una Eina Política En Construcció”
  • ' La nacionalidad catalana '
  • literatura catalana
  • literatura catalana
  • Literatura catalana
  • televisión catalana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS