pop rock

Páginas: 5 (1073 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2014
1-Què és el que va sorprendre i que va resultar innovador del teatre de Guimerà.
Guimerà no incorpora el realisme per poder reproduir mes be els conflictes, sinó que ell ho incorpora damunt de la base romàntica que marca tota la seva producció, sobretot a la mentalitat que te cada un dels protagonistes i la idealització dels seus sentiments.
El nucli fonamental de l’obra de Guimerà és podermostrar la lluita dels protagonistes amb sentiments. Així podem visualitzar com l’objectiu no és altre cosa que mostrar les relacions i passions del éssers de l’obra.
El que més va sorprendre d’Angel Guimerà era el fons religiós clarament catòlic i la seva idealització del món rural, com a representació del seu gran ideal de catalanitat. Els arguments que hi exposava en les seves obres solen serlineals i els personatges normalment tendeixen a no adquirir massa complexitat psicològica. La seva lingüística proposa un model de llengua col·loquial però alhora acurat.
La presencia d’esser marginats, incompromesos ,les circumstancies dels seus orígens i que, malgrat la seva força apassionada i la seva lluita per la llibertat individual, no poden superar el fatídic final que el destí els preparaés de gran rellevància en aquesta obra guimeraniana.
Guimerà utilitza tres tipus de romanticisme: el romanticisme és una revolta, el romanticisme és un estat d’ànim i el romanticisme és un programa literari. Aquest tres tipus de romanticisme també els inclouríem dins aquest apartat de l’innovadora obra d’un poeta amb un passat tràgic.
Totes aquestes característiques van fer que l’obre Mar i Celd’Angel Guimerà fos l’obra més ben construïda del teatre de Guimerà, en la qual arriba també al punt més àlgid de la seva primera etapa com a dramaturg, marcada pel to tràgic de les seves peces plenament romàntiques.



2-Quina visió del món transmet la tragèdia Guimeraniana.
El realisme de Guimerà no deixa de ser una incorporació d’una visió del món i de l’ésser humà totalment romàntica,o com diu la pregunta totalment guimeraniana.
L’objectiu del dramaturg, tot i la novetat que significava la incorporació dels patiments de les classes més baixes als escenaris de teatre, es mostrar-nos, per sobre de tot, les contradiccions i la conflictivitat amorosa dels protagonistes.
Uns personatges que no podran escapar del seu destí, que mai podran ser lliures del tot, perquè el conflicteque intenten eliminar és a dintre seu i això els arrossegarà cap a l’autodestrucció.
Tot i així, Guimerà no oblida la conflictivitat social, i hi aporta una solució, utòpica, com és que tots poden arribar a la concòrdia mitjançant la bona voluntat . És possible que Guimerà pugui idealitzar el problema obrer com una estratègia per poder fugir de la seva pròpia època i crear una nova societatbasada en unes relacions patriarcals, ancestrals, de concòrdia entre els homes. Sembla evident que Guimerà no podia entendre el món que l’envoltava i és per això que n’elabora un altre.
El dramaturg presenta el moviment obrer com a reacció a la pressió de l’amo, no pas com una ideologia. La conflictivitat social que presenta Guimerà sembla tenir com a objectiu la denúncia de l’opressió del poderóscontra els dèbils, la pèrdua dels valors de la classe alta o dominant.







3- Què aporten els elements de l’estructura dramàtica a l’obra.
L’obra teatral d’Angel Guimerà es caracteritza per a la seva magnifica representació de certs elements on podem veure l’autèntic estil de Guimerà i que representen algunes similituds amb aspectes de la seva pròpia vida, com l’origen fosc d’algunspersonatges. Un altre característica de la seva obra es que molts dels seus personatges viuen en espais que resulten aliens, son fills d’altres cultures, d’altres països i per això, on en part rebutjats.
L’experiència amorosa de Guimerà també influí en la configuració dels seus personatges. Un fracàs amorós en l’adolescència el marcà fins el punt de deixar de banda qualsevol relació amorosa i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pop rock
  • Generos musicales rock y pop
  • Pop, Rock, películas.
  • representantes del genero pop rock
  • Rock and pop
  • zoe la musica rock pop
  • pop rock y electro
  • Trabajo Pop Rock Yeray

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS