Popper

Páginas: 3 (692 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2013
UNITAT 1. TEXTOS A COMENTAR
Karl Popper (coneixement objectiu)
Karl Popper (1902-1994) fou un filòsof I sociòleg anglès, que destacà sobretot com a teòric de la ciència i també en el camp de laepistemologia (branca de la filosofia que s’ocupa de l’estudi del coneixement. La seva obra més important és La lògica de la investigació científica, publicada el 1934. L’obra de la qual està extretaquest fragment és Coneixement objectiu, publicada l’any 1972.
En el fragment en qüestió, el filòsof es planteja dubtes i preguntes sobre l’origen del mètode científic i de la ciència en sí. Ja al’antiga Grècia es va crear una espècie de mètode científic. Aquest és potser l’exemple més antic de raonament sobre un tema que podem trobar. Abans d’això, però, altres civilitzacions com els babilonis oels propis grecs van crear llegendes per tal de poder donar una explicació (no demostrada) d’alguns fets que els preocupaven. Aquestes explicacions, anomenades mites, no canvien i si ho fan l’evolucióté lloc lentament. Personalment, considero que aquesta escassa evolució i el fet que no s’hagin demostrat són les característiques que fan que aquests relats es quedin en mites, i res més. Popperviatja a l’antiga Grècia per destacar que els deixebles de Tales modificaven les seves teories, i així successivament. Aquest és un bon exemple de l’evolució que dèiem pròpia de la ciència però no delsmites.
Un altre aspecte clau en l’abandonament de l’explicació mitjançant mites en favor de la ciència és el desenvolupament d’una certa actitud crítica, disconforme en front dels coneixements.
Laclau del desenvolupament de la ciència va ser el plantejament de preguntes, i això ha de continuar així per tal d’assegurar que els coneixements no acabin amb els actuals, i s’incrementin dia a dia.En resum, i per concloure, els mites van ser en els seus orígens útils, però passats uns segles l’home va veure la necessitat d’entendre i explicar-se moltes coses, i va ser així com va néixer la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Popper
  • Popper
  • Popper
  • Popper
  • Popper
  • Popper
  • Popper
  • Popper

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS